12 Ekim 2019 Cumartesi

Çekim Yasası 17 Saniye Kuralı İle Dünyanızı Değiştirin




Çekim yasası pratiklerinden olan 17 saniye kuralını duyan var mı? Neler oluyor 17 saniyede? Ne olabilir ki bu kadar kısa bir sürede? Aslında çok şey olabilir. Zaman kavramı izafidir. Kimimize göre kısa olan bir an kimimize göre uzun bir zamandır.


17 Saniyede Odağınızı Değiştirmeye Var mısınız?
Bir çoğumuzun en önemli problemidir odaklanamamak. Bir önceki yazımızda da bahsettiğimiz gibi, âna odaklanmakta zorlanıyoruz pek çoğumuz. Geçmişin ve geleceğin etkileri bizi birden çok parçalara ayırıyor. Enerjimiz düşüyor. Sadece bununlada sınırlı değil. Dış dünyadaki birçok insanın yaydığı negatif enerjiden de  olumsuz etkilenebiliyoruz. Düşüncelerimiz dağınıklaşıyor.  Tam burda 17 saniye kuralı imdadımıza yetişiyor. Etkili bir çekim yasası pratiği  olan 17 saniye kuralı, odaklanmayla ilgili bir uygulamadır aslında. Bir çoğumuz belkide farkında olmadan uyguluyoruz bu kuralı. İşin aslı şudur; Çok istediğimiz birşeye 17 saniye boyunca odaklanmamız gerekiyor. Hayal ettiğimiz şeyi 17 saniye kuralı gereğince duygu ve düşüncelerimizle hissetmeliyiz. Sanki hayalimiz olmuş ve biz o anı yaşıyormuşcasına. Hayal ettiğimiz ve istediğimiz şeyi olmuş gibi düşündüğümüzde, yaydığımız enerji, istediğimiz şeyin enerjisiyle aynı frekansta olduğu için, onu bize çekecektir. Yalnız hayalimizdeki şeyi gerçekten istemeliyiz. Acaba o mu olsa bu mu olsa diye terdeddütlerimiz varsa, etkisini göremeyebiliriz. Ya da benim isteğim olmayacak biliyorum diyorsak, çok büyük ihtimalle olmayacaktır. İsteklerimizi ilk zamanlarda ulaşılabilir hedefler arasından seçelim. Asgari ücretle çalışırken holding açmayı yada henüz hiçbir gelirimiz yokken villa sahibi olmayı istersek, bu gerçekleşmeyebilir. Çünkü bilinçaltımız o işin mümkün olmadığı ile ilgili engeller koyacaktır bize. Beynimiz blokaj oluşturacaktır. Bu nedenle blokajları kaldırmayı ögreninceye kadar, zor hedefleri düşünmeyelim. Ayrıca 17 saniye kuralı uygulaması sonrasında, tebessüm edelim. Gün içinde de sık sık tebessüm etmeyi ihmal etmeyelim. Çünkü tebessüm etmek, yüksek enerjili bir eylemdir. Bizim enerji frekansımızı yükseltecek ve güzel enerjileri bize çekecektir.



17 Saniye Kuralı Uygulamasına Hazır mıyız?
Biliminsanları, günümüzde odaklanma ve dikkat sürelerinin oldukça düştüğünü söylemektedir.
Bu nedenle, artık 17 saniye odaklanabilmek bile başarıdır aslında. 17 saniye kuralı uygulamalarına geçmeden önce neler yapabiliriz? Meditasyonla bu pratiği geliştirebiliriz. Nefes egzersizleri de  oldukça etkili olacaktır. Yalnız kalmalı ve zihnimizi boşaltmalıyız. Tüm negatif düşüncelerin, olumsuzlukların, zihnimizden akıp gitmesine izin vermeliyiz. Kitap okumanın da odaklanma konusunda oldukça faydalı olduğunu görebiliriz. Kısacası kendimize zaman ayırmalıyız. İlk başlarda zorlanabiliriz. Ama vazgeçmeden buna devam etmeliyiz. Çünkü 21 gün içinde beyin hücreleri arasında yeni bağlar oluştuğu söylenir bilim dünyasında. Ögrenilen şeyin beyinde yer etmesi için en az 21 gün gerekiyor. Davranışların alışkanlığa dönüşmesi için de 21 güne ihtiyacımız var. Böylece kalıcı hale geliyor. Bizim de 17 saniye kuralı için en az 21 gün çalışmamız gerekiyor. Çünkü bir çok kabiliyet çalışarak geliştirilir.


17 Saniye Kuralı Gerçek mi?
Çok açız ve çok sevdigimiz bir yemegi hayal ediyoruz. Hemde tüm canlılığıyla kokusu, tadı, sıcaklıgı ve bizim o andaki mutluluğumuz. Akşam kapı çalıyor ve hiç beklemedigimiz bir komşumuz elinde tabakla karşımızda. Üstelik tabakta gündüz, bir an hayalimizden geçen yemek var. İşte sıklıkla karşılaştığımız bir 17 saniye kuralı uygulaması. Ya da çok istediğimiz bir kıyafet var. Ama fiyatı bütçemizi aşıyor. O kıyafeti aldığımızı, üzerimizde çok güzel durduğunu hayal ediyoruz. Yakınlarımızın elbisemizi çok beğendiğini düşünüp tebessüm ediyoruz. Bir süre sonra başka bir magazada, aynı elbiseyi hem de yarı yarıya indirime girmiş olarak görüyoruz. İşte gün içinde farkında olmadan, bu pratiği uyguluyoruz. Sıklıkla deneyimlediğimiz bir 17 saniye kuralı daha.. Uzun süre görmediğimiz bir arkadaşımızı düşünüyoruz. Onunla yaşadığımız günlere odaklanıyoruz. Mutlu anlarımızı hatırlıyoruz. Bir süre sonra telefonumuzun çaldığını ve telefonun karşısında, arkadaşımızın olduğunu çoklukla deneyimlemişizdir. "Kalp kalbe karşıymış, bende seni düşünüyordum" deriz.
Aslında olay 17 saniye kuralı uygulayarak, enerji yollamamızdan ibarettir.
Dualarımızda, ibadetlerimizde odaklanma ile ilgili sorunlar yaşıyorsak, zihnimiz kolayca dağılıyorsa burada da kendimizi geliştirdigimizi görebiliriz. Güzel sonuçları deneyimleyebiliriz.
Ancak şunu unutmamalıyız. 17 saniye kuralı uygulamasının gerçekleşmesi için, belirli bir zaman yoktur. Yani hayal ettigimiz şey, bazen dakikalar içinde olabiliyorken, bazen aylar alabilir.
Bu uygulamayı gün içinde, özellikle sabah erken veya akşam sessizliğinde uygulamak faydalı olacaktır. Sabah uyandığımızda, sessizlik ve zihnimizde dinçlik vardır. Akşam, özellikle uyumadan önce uyguladığımızda, bilinç altı 17 saniye kuralı uyguladığımız konuyu işleme koyar.

Sonuç olarak diyebiliriz ki; 17 saniye boyunca, sevdiğimiz ve istediğimiz bir şeyi hayal edip, ona odaklanmak, hayatta bize birşey kaybettirmez. Ama çok şey kazandırabilir. Öyleyse neden olmasın?

42 yorum:

  1. Öğreneceğimiz daha çok şey var sanırım çekim yasasi ile ilgili . Merakla diğer yazılarınızı bekliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Evet aynen uzun bir yazı dizisi olacak

    YanıtlaSil
  3. Harika bir yorum ve bilği hemen uyguluycam

    YanıtlaSil
  4. Hayat cok ani süprizlerle dolu va Allahın lütfunun nasıl geleceğini bilemeyiz. Duamıxın kabul sıklıgı ve hızı bu olsa gerek

    YanıtlaSil
  5. Kesinlikle katılıyorum zihin gücümüz bazi seyleri cektigimizi.

    YanıtlaSil
  6. Hayatımızda çok örnekleri var

    YanıtlaSil
  7. Harika olmus yazi zevkle okudum

    YanıtlaSil
  8. Evet okuduktan sonra hayatimdaki örneklerle karşılaştırdım kesinlikle çok doğru emeğine sağlık güzel yazı.

    YanıtlaSil
  9. Teşekkürler çok güzel bir yazı olmuş. Ama kafam o kadar dolu ki, nasıl bir şeye odaklabilirim. Ben Bi şey düşünürken, O başka şey düşünüyor 🤣 Ama denicem...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte tamda anlatmak istedigimiz bu. Doluluktan dolayı odaklanamiyoruz. Öce zihnimizi boşaltmamız gerekli

      Sil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. Yazılarının devamını sabırsızlıkla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  12. 17 saniye kuralı ilginç. Okuyup uygulamaya çalışıyorum güzel bir yazı olmuş devamını merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  13. Allah'tan başka bir şey dilesem olacakmış derler ya hani. Bu 17 saniye kuraliyla alakalı.Ama tabiki uygulamak odaklanmak kolay değil diye düşünüyorum.Bilgilendirici ve aydınlatıcı yazı olmuş.Basarilar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışarak gekiştirebilecegimiz bir pratik

      Sil
  14. Yine Rabbimin ilminin sonsuzluğunun bir perdesinin açılmasında vesile oldun.çok teşekkürler.şifalanmak dileğiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tesekkur ederim guzel yorumlariniz için

      Sil
  15. Gayet faydalı bir yazı ..olumlu düşünme her zaman insana fayda sağlıyor..ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  16. Elinize sağlık yazı çok güzel olmuş fakat,bilim adamı yerine bilim insanı yazmanızı tercih ederim 🤗

    YanıtlaSil
  17. Bizi bilgilendirdigin için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  18. Yazılarınızdan çok şey öğreniyorum. 17 saniye kuralını hiç duymamıştım. Emeğinize sağlık👍

    YanıtlaSil
  19. Denicem bakalım inş. işe yarar😊

    YanıtlaSil
  20. Harika yazıyorsunuz kitabınızı sabırsızlıkla bekliyorum

    YanıtlaSil
  21. Yazınızı çok doğru buluyorum anlatımınız da çok etkileyici teşekkürler

    YanıtlaSil

Masumiyet ve Beyaz renk

Beyaz, renk bilimciler tarafindan bir renk olarak görülmez. Tüm renkleri yansıtır. Temizliğin masumiyetin ve saflığın simgesi olan beyaz...