21 Ekim 2019 Pazartesi

Çekim yasası: Kelimelerin Gücü




"Modern bilim henüz birkaç kelimenin gücü kadar etkili bir ilaç üretemedi." Sigmund Freud'a ait bu söz, ne kadar da hakikatli. Evrende herşeyin bir enerjisi var.
Bitkilerin, hayvanların, insanların. Yani her bir maddenin enerjisi var. Bununla beraber  duygularımızın, renklerin kelimelerin de bir enerjisi var. Biz bu yazımızda kelimelerin enerjisi konusunu ele aldık. Kelimelerin enerjisi ne demektir? Nasıl olur? Gelin hep beraber görelim.

Ağzımızdan Çıkan Her Kelime Çok Önemli

Kelimeler bizim bilinçaltımızın dışavurumudur. Aynı zamanda bilinçaltımıza yapılan bir telkindir. Öyleyse ağzımızdan çıkan kelimelerle bilinçaltımız arasındaki döngü bizim yaşamımızı belirliyor diyebiliriz. Gün içinde, ağzımızdan çıkan kelimeleri kontrol edelim. Bizi motive eden kelimeler mi, sabote eden kelimeler mi? Ayrıca sarf ettiğimiz her kelime bizim için zamanla bir telkin ve inanç haline dönüşür. Şu an konuştuklarımız çocukluktan itibaren bilinçaltımıza yüklenmiş inançlardır.  Şu an yaşadıklarımız da bu inançlarımız ve konuştuklarımızdır. Kelimeler enerji yayar. Peki biz nasıl konuşuyoruz? Yani nasıl bir enerji yayıyoruz çevremizde? Karşılaştığımız arkadaşlarımıza, dostlarımıza, sevdiklerimize neler söylüyoruz? Sürekli hastayım, param yok, sürünüyorum gibi düşük frekanslı kelimeler mi söylüyoruz? Dertlerimizi mi anlatıyoruz sürekli. Yoksa hatırımızı soran dostlarımıza harikayım, muhteşemim, zenginim, sağlıklıyım mı diyoruz? Konuştuğumuz kelimelerin enerjisi bizi konuştuğumuz gibi yapacaktır. Çünkü bilinçaltımızın gerçeklik algısı yoktur. Ne duyarsa onu gerçek kabul eder. Zamanla kabul ettiği gerçeğe benzemeye başlar ve benzer. Ne demiş atalarımız? " Bir insana 40 gün deli dersen deli olur, veli dersen veli olur." Bizler konuştuklarımızı yaşıyoruz. Bu nedenle şaka dahi olsa kelimelerimizi özenle seçelim. Düşük enerjili kelimeleri kullanmayalım. Onların yerine olumlularını ve yüksek enerjili olanlarını koyalım. Aslında dua ederken bile çoğumuz yanlış dua ediyoruz. Allah'tan olumsuzu istiyoruz. Hastalık verme, kaza bela verme, fakirlik verme... Biz bu kelimeleri kullanırken, benzer frekanslı olayları aktive ediyoruz. Ve kendimize çekiyoruz. Konuştuğumuz kelimelerin enerjisi ve gücünü fark edelim. Bunların yerine zenginlik ver, sağlık ver, mutluluk ver diyebiliriz. Olumlu ile olumsuzu yer değiştirebiliriz. Bilinçaltımız -me -ma gibi olumsuzluk eklerini algılamaz. Sanki o işi yap demişiz gibi algılar. Söylediğimiz şeye kendini benzetmeye ve ona ulaşmaya çalışır. Bunun en bariz örneğini çocuklar da görürüz. Onlara eşyalarını dağıtma deriz. Oysa onlar dağıtmaya devam eder. Bu onların kasten yaptığı bir davranış değildir. Olumsuzluk ekini bilinçaltları algılamadığı için sanki yap demişiz gibi davranırlar. Bunun yerine eşyalarını güzelce topla diyebiliriz. Belki de çocuklarımız üzerinde yanlış kullandığımız kelimelerin enerjisi nedeniyle etkili olamıyoruz.


Sorularımıza Özen Gösterelim

Yine başka önemli bir nokta hayat bize sorduğumuz soruların yanıtlarını yaşatır. Bunu nasıl yapar? Bunu bir insan neden yapar ki? Biraz da eleştiri varsa sorumuz da... Hayat sorularınızın cevabını benzer olayları yaşatarak verir bize. Nasıl ve neden yapıldığının cevaplarını yaşayarak öğreniriz. Soru cümlelerinin güçlü enerjileri vardır. Tıpkı korku duygusunun enerjisi gibi. Ayıpladığınla ayıplanmadıkça  ölmezsiniz." gibi muhteşem sözler hayatımızın yol göstericisidir aslında. Bunun yerine olumlu sorular soralım. Bir sıkıntımız mı var? Bunu fırsata çevirmem için neler mümkün? Bunu başarmam için neler mümkün? Bu durumdan çıkmak için neler yapabilirim? Hayat bizim neler yapacağımızın ve nelerin mümkün olduğunun cevaplarını verecektir. Sorularımıza dikkat edelim. İnsan hayatta korktuklarını ve merak ettiklerini çok güçlü bir şekilde çeker hayatına. Çünkü bu durumlarda yaydığımız enerji çok güçlüdür. Onun için sorularımız olumlu olsun. Korktuğumuz şeyleri ifade ederken olumlu kelimeler ve cümleler kullanalım. Unutmayalım ki söz bir büyüdür. Onlarla dokunduğumuz her şey farklı bir boyut kazanır.


Ama ve Sadece...

Başka önemli bir kelime ama ve sadece kelimeleri. Ama kelimesi çok önemli bir role sahip. Ama kelimesini doğru kullanırsak pozitif bir enerji aynı cümle içinde yanlış kullanırsak negatif enerji yayarız. Çok zekisin ama çalışmıyorsun. Burada akılda kalacak olan çalışmıyorsun kelimesi olacaktır. Beynimiz ama kelimesinden sonrasına odaklanır ve onu algılar. Bunun yerine çalışmıyorsun ama çok zekisin diyebiliriz. Yine seni seviyorum ama beni çok üzüyorsun cümlesini olumlu biçime getirelim. Beni çok üzüyorsun ama yine de seni çok seviyorum. İşte kelimelerin enerjisi. "Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı, söz ola ağulu aşı bal ile yağ ede bir söz" demiş Yunus Emre. Demek ki sözcüklerle yapılamayacak iş yok. Yaptırılmayacak iş te yok. Atalarımız tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derken kelimelerin enerjisi hakkında çok şey biliyorlar gibi. Peki Mevlana "dünyada olabilecek her bir olay için misal aleminde sayısız ihtimal uyur. Siz ağzınızdan çıkardığınız sözlerle o ihtimalleri uyandırırsınız. Güzel kelimeler söyleyin ki güzel ihtimaller uyansın. İnsanın kaderine müdahelesi buradadır. Mevlana bu sözü söylerken kelimelerin enerjisi ve gücünden habersiz miydi sizce? Diğer kelimemiz sadece kelimesidir. Sadece kendisinden sonra gelen cümleyi küçültür ve önemsizleştirir. "Ekonomimiz güzel sadece elektrikte küçük bir fiyat değişikliğine gittik." Cümlesi sadece kelimesinin gücünü göstermeye yetiyor değilmi?


Kelimelerin Enerjisi Deneyle İspatlanıyor..

Japon bilim adamı Masaru Emoto su deneyini hepimiz duymuşuzdur. İki farklı kaba koyduğu sulara olumlu ve olumsuz sözcükler söylemiştir. Bir süre sonra olumlu kelimeler söylediği suyun kristal yapısının harika şekiller aldığını gözlemlemiştir. Olumsuz kelimeler söylediği suyun kristal yapısının ise bozulduğunu görmüştür. Bu deneyi pirinçlerle de yaptıklarını duymuşsunuzdur. Şimdi bilim adamının bu deneyini duyunca aklımıza aynı şeyler mi geldi? Annelerimizin, büyük annelerimizin mevlütlerde ve dua edilen yerlerde su ve pirinç bulundurdukları sonra bunları oradakilere yedirip içerdikleri mi geldi aklımıza. Onlar kelimelerin enerjisi hakkında çok şey mi biliyorlar acaba diye düşünmeden edemiyor. Yoksa bi zamanlar bilinip de kaybolan bir ilim mi var?  Yine insanların dörtte üçünün su olduğu düşünülürse kelimelerin enerjisi ne kadar da etkili üzerimizde değil mi?
Sevgi insanı Mevlana'ya atfedilen başka bir sözde der ki: Sözünü yükselt sesini değil, yağmurdur çiçekleri büyüten gök gürültüsü değil. Baktığımızda bütün zamanlarda var olan kelimelerin enerjisi ve çekim yasasının sadece adı değişmiştir.


Kelimelerle Sağlıklı Olmaya Ne Dersiniz?

Fizyolojik sağlığı kazanmada da kelimelerin enerjisi çok etkilidir. Hasta bir insanın hastayım ben öleceğim demesi ile çok iyiyim, çok sağlıklıyım, harikayım demesi farklı etkiler oluşturacaktır. Hem kendi üzerinde hem çevresindekiler üzerinde. Hastaların moralinin yüksek olması çok önemlidir. Bunda da kullanılan kelimelerin enerjisi çok önemlidir.

Cümlelerimizde Zaman Kipi...
Kullandığımız kelimelerin zaman kipi de çok önemlidir. Mesela istiyorum kelimesinden kaçınalım. Sağlıklı bir hayat istiyorum yerine sağlıklı ve çok güzel bir hayata sahibim diyelim. İstiyorum kelimesi şu andaki yokluk bilincine işaret eder. Yani şu an ona sahip olmadığımızı gösterir. Şimdinin gücü makalemizde bahsetmiştik bundan. Cümlelerimizi gelecek zaman yerine şimdiki zaman ya da geniş zamanı kapsayan şekilde kuralım. Kelimelerin enerjisi ve gücünden üst seviyede faydalanalım. İlla ki kullanmamız gerekiyorsa olumsuz kelimeleri ve cümleleri  şimdiki zaman için değil geçmiş zaman kipinde kullanalım. "Giriştiğim işlerde şimdiye kadar başarılı olamadım ama şu an karşıma yeni fırsatlar çıkıyor". Ya da "geçmişte bazı sıkıntılarım oldu ama her şey yoluna giriyor, yeni fırsatlarla karşılaşıyorum". diyebiliriz.

"Kelimelerin gücünü anlamadan insanların gücünü anlayamazsınız" demiş Konfüçyüs. Öyleyse kendi gücümüzü fark edelim. Silkinip kendimize gelelim. Kendimizi iyi olana dönüştürelim. Kullandığımız kelimeler açmak istediğiniz kapıların anahtarlarıdır. Gelin güzelliklere, mutluluğa kapı açalım.
                                           ÜLKÜ TOKUL

32 yorum:

  1. Bazan insan gülerek sarf ettiği kelimeleri bağırarak ve kızarak söylediği zaman o kelimelere gülerek karşılayanlar tepki ve kırgınlık hatta kavga derecesine gelebiliyor onun için her kelime çok kıymetli düşünerek konuşmak lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiler söz gumüşse sükut altın demişler. Boş konuşacagimiza hic konusmamak daha iyi.

      Sil
    2. Yani şimşek gibi patlamadan; yağmur gibi yağmak gerek diyorsunuz.

      Sil
  2. Çok harika gerçekleri billur bir tas içinde istifadelerimize sunmuşsunuz. Eh bize de sonuna kadar gitmek ve yaşamak kalıyor.Teşeklürler ve devamını bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  3. Kalemine sağlık cok guzel bi yazi olmus

    YanıtlaSil
  4. Evet herseyin bi enerjisi var insanlarinda esyalarinda kelimelerinde .dua ederken yanlis ediyoruz hep kotuyu çağırıyoruz. Evlat acisi gosterme derken aslinda en korktugumuz seyi çağırıyoruz. Soylemi demeli acaba Allahim cocularimla hayirli saglikli omur vercegini biliyorum bizi korudugunu yoktan riziklandirdigini biliyorum ve bunun icin sana şükrediyorum

    YanıtlaSil
  5. Harika... siz bu işi biliyorsunuz.

    YanıtlaSil
  6. Kelimelerin gücü meselesini bizzat kursta tecrübe ettik ve doğrudur. Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Hayatımizda bunun gibi tecrübeler oldukça çoktur.

    YanıtlaSil
  8. Tam tadinda bir yazi yine... Raflarda kitabinizi ne zaman gorebilecegiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayalimi dillendirdiniz. En uygun ve güzel bir zamanda insaallah

      Sil
  9. Hep şifalanmak dileğiyle derdim ama artık şifalandım.bütün güzel şeyler hayatıma aktı.teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimizin şifaya ihtiyaci vardi ama artik hepimiz dogrulari farkediyoruz

      Sil
  10. Aslında her söz kalp ve ruhumuzun aynasıdır.Sözcükler hayatımıza şekil veriyor..Güzel düşünmek ve güzel konuşmak dileğiyle. .Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  11. Kelimelerin gücüne inanmayan insan değilim. Biliyorum ki çok güçlüler. Ama ben kendimde o kelimeleri söyleyecek gücü bulamıyorum. Teşekkürler. Beni Bi an için de olsa kendime getirdin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet farkındalığımızı artirmamız lazım. Yoksa hepsi cok kolay

      Sil
  12. Olumlu düşünmek, güzellikleri görmek hayatı kolaylaştırıyor. Yazılarınızı ilgiyle takip ediyorum. Emeğinize sağlık 👍👍

    YanıtlaSil
  13. Bugüne kadar olumsuz düşündük elimize ne geçti.

    YanıtlaSil
  14. Yine güzel faydalı bir yazı olmuş. Kitaba mı dönüştürsen acaba nasıl olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guzel bir cekim yasası uygulamasi yaptiniz. Soru sordunuz hayat bunun cevabini verir.

      Sil
  15. Bu çok faydalı bilgiler için teşekkürler kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
  16. Kalemine saglik ablacım.

    YanıtlaSil
  17. Güzel bir anlatım, değerli ve faydalı bilgiler, akıcı bir dil. Tebrik ederim...

    YanıtlaSil
  18. Harika yazıyorsunuz kitabınızı sabırsızlıkla bekliyorum

    YanıtlaSil
  19. Eskiden buyukler az konusur öz konusurmus. Boş laf etmezmiş

    YanıtlaSil
  20. Son yazımda ben de buna benzer bir içerik paylaştım. Emeğine sağlık.

    YanıtlaSil

Masumiyet ve Beyaz renk

Beyaz, renk bilimciler tarafindan bir renk olarak görülmez. Tüm renkleri yansıtır. Temizliğin masumiyetin ve saflığın simgesi olan beyaz...