8 Kasım 2019 Cuma

Karma Yasası : İlahi Adalet Yasası



Evren'i ve kainatı en güzel bir biçimde yarattı sahibi. Bir düzen ve bu düzenin devam etmesi için de bazı yasalar koydu. Üç temel yasa var bilinen. Bunlardan biri çekim yasası, diğeri karma yasası, üçüncüsü ise Tekamül yasası. Çekim yasasını önceki makalelerimizde kısmen anlatmaya çalıştık. Bu yazımızda ise karma yasası hakkında bilgi vereceğiz.

Hayatın muhteşem bir dengesi vardır. Bir şekilde bu denge korunur. İşte bu denge yasasına karma yasası denir. Sistem kendini dengeye getirmeye çalışır. Mesela Bizler hayatımızdan bir şey çıkarırız. Hayatımızda açılan yere mutlaka yeni bir şey gelir. Ve mevcut boşluğu doldurur. Güzel bir şey çıkarırsak o boşluk negatif bir şeyle dolar. Ya da olumsuz bir şey çıkarırsak güzel bir şey gelir orayı doldurur. Böylece denge korunur. Örneğin sigarayı hayatınızdan çıkardınız. O boşluk başka bir yiyecek veya güzel bir alışkanlıkla dolar. Ya da hayatımızdan yürüyüşü ya da egzersizi çıkardık. Orası da kilo ya da birtakım rahatsızlıklarla dolar. Kullanmadığımız bir eşyayı birine veririz. Yerine daha güzeli, iyisi gelir doldurur. Evren boşluğu sevmez. Biz elimizdekini paylaşırız. Oluşan boşluk mutlaka daha iyisi daha güzeli ve daha fazlasıyla dolar. Yapılan tüm iyilikler böyledir. Gönderdiğimiz iyilik enerjisi, fazlası ile geri döner hayatımıza. Kötülükler içinde bunu söyleyebiliriz. Mesela bir kötülük yapmışızdır. Bu bir rahatsızlık, bir sıkıntı, maddi bir kayıp ya da işlerin rast gitmemesi şeklinde hayatımıza geri döner. Tabii ki bu döngüyü engellemek mümkün. Kötülük yaptık, hemen arkasından yapılan bir iyilik o kötü enerjinin hayatımıza dönmesini engeller. O enerjiyi sıfırlar. Olumsuzluğu kaldırır hayatımızdan. Ancak yapılan kötülük tabii ruhta, çakralarda olumsuz izler bırakır. Saf temiz bir kağıda konulan bir noktayı düşünelim. Zamanla bu kağıt kirlenir ancak bir silgi ile silerek temizleriz kağıdı. Bu kez izleri kalabilir. Evet noktalar gitsede izi kalır. Yani kötülüğün negatif enerjisinin geri dönüşü iyilikle engellenir. Ancak çakralarımız da izler bırakır tıkanıklıklara yol açar ruhsal arınmayı tam sağlayamayız. Bu nedenle en baştan güzellik ve iyilik yapıp saf ve temiz kalmaya özen göstermeliyiz. Ancak yine yapılan iyiliklerde karşılıksız ve menfaat beklemeden hayata salınmalıdır. Hatta karşılığında bir teşekkür bile beklememek yerinde olacaktır. Karşılık bekleyerek yaptıysak iyiliği belkide bizzat o kişi tarafindan darbe yeriz. Sonrasinda dövünürüz. Ben ona iylikller yaptım o bana nankörlük yaotı diye. Yaptığımız hiçbir şey kaybolmaz bize fazlasıyla döner ya aynıyla ya benzeri ile ya da farklı bir konuda.
 Karma yasası kelime anlamı eylem, reaksiyon, etki tepki anlamlarına gelir. Yani yapılan bir eyleme verilen karşılıktır. Karma yasası gereği biz ne yaparsak onun karşılığını mutlaka görürüz. Bu bir düşünce, bir duygu, bir kelime, bir eylem olabilir. Düşüncelerimize bile dikkat etmeliyiz. Ne konuşuyor, ne yapıyor ve ne hissediyorsak bunun bir karşılığı var. Bunun sonucu er ya da geç bize dönecektir. Hayatta bizler seçimlerimizde ve tercihlerimiz de özgürüz. Ancak sonuçlarından değiliz. Bu durumu bumeranga benzetebiliriz. Bumerangı ne tarafa atarsak atalım bize geri döner. İşte Tıpkı bunun gibi bizden çıkan her enerji asıl kaynağına yani bize geri döner. Tümevarım denilen bu olayda parça bütüne döner. Damlalar dereye dereler denizlere döner. Her şey aslına dönmeye meyillidir.

  Karma yasasının diğer bir ismi kul hakkı yasası ya da hak yasasıdır. Bizim kültürümüzde etme bulma yasası da denilir. Karma yasası hayatın düzeni ahengi dengesi için konulmuştur. Bizim inançlarımızdaki karşılığı ilahi adalettir. Şu an yaşadığımız güzellikler varsa belki de aldığımız duaların karşılığıdır. Bir kazadan çok hafif sıyrıklarla kurtulmuşsak verdiğinmiz bir sadakanın karşılığı olabilir. Şu an kışta baharı yaşıyorsak birilerine sıkıntılı anlarında el uzatmış olmamızdan kaynaklanıyor olabilir. Tabii tam tersi de söz konusudur. Çocuğumuzla sıkıntılar yaşıyorsak belki de bir başkasının anne babalalığını eleştirmiş olabiliriz. Yaşadığımız zorluklar belki ayıpladığınız ya da büyük konuştuğumuz bir olayın bize geri dönüşüdür.

Küçümsediğimiz eleştirdiğimiz burun kıvırdığımız bir olayın benzerinin içinde de olabiliriz. Sistem dengeyi sağlamak için için bize karşılığını göndermiş olabilir. Bu nedenle hep güzel ve iyi duygularla eyleme geçmeliyiz. Bir şey yapmadan önce soralım kendimize. Bu benim için ya da başkaları için faydalı mı? Kalp bunu en güzel biçimde cevaplayacaktır. Hatta bir yiyeceği yemeden önce ona sormalıyız benim için faydalı mı? Eğer aldığımız cevap olumsuzsa ya da bu şeyle ilgili huzursuzluk duyuyorsak vazgeçelim o şeyden. Büyük lokma ye büyük konuşma demiş atalarımız. Yine aynı atalarımız ne ekersen onu biçersin derken karma yasası hakkında işaret vermişler bizlere. Ne verirsen elinle o gelir seninle sözü hem bu dünyaya hem öbür dünyaya işaret etmiştir. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste derken ne demek istemişler acaba? İşleyişinde zaman aşımı yoktur zaman sınırı da yoktur. Sistem bize hemen de karşılık verebilir. 5-10 yıl sonra da. Biz unutsak da sistem unutmuyor. Görünmeyen bir deftere kaydediliyor adeta. Zannımca küçük hataların karşılığı daha çabuk verilirken büyük hataların karşılığı için bir zaman gerekiyor. Belki kolumuzu masaya çarptık küçük bir hatamızın anında verilen karşılığıydı. Bence büyük hatalarda zaman verilmesi de bir güzellik. Çünkü kişi yaptığı hatayı fark edip telafisi için bir çaba içine girecek ve onu nötrleyecek belki. Yani olan her şeyde bir güzellik var. Olan her şeyde bir hayır var. Ancak kimsenin hakkı kimsede kalmaz. Kalmış gibi görünsede. 10 kuruş bile olsa başkasının malı başkasına yaramaz. Yaramış gibi görünsede. Ağlayanın malı gülene yaramaz. Kul hakkı bizim dinimizde ne kadar önemlidir. Biliriz kul affetmedikçe o hatanın telafisi mümkün değil. Sistem dengeye gelmiyor. Hakkımız yenmişse o kimsenin yanına kar kalmaz. Biz görmesek bile. O fazlasıyla çıkacaktır karşındakinden asıl kaynağına bize dönecektir. İlahi adalet herkese yaptığının sonucunu gösterir. Ancak çok önemli bir nokta varki bazen bu hataya düşebiliriz. Bir başkasının başına gelen olumsuz bir olaydan ötürü ne yaptı da başına bu geldi diye düşünmemeliyiz. O kişi belki tekamül yasası gereği imtihanını yaşiyor olgunlaşma sürecinde. Ama biz böyle düşündüğümüz için karma yasası gereği aynı yada benzer olayı kendimize yaşatabiliriz. Hemde sırf bu düşüncemizden dolayı. Çok dikkat edilmesi gerekli.

Ailelerin şehirlerin hatta ülkelerin bile bir karması vardır. Karma yasası şehirlere kasabalara ülkelere göre farklı işleyebilir. Ve bizler de bundan etkilenebiliriz. Onların enerjileri bizleri mutlaka etkiler. Fakat şöyle düşünülmesin. Ben neden başkasının hatasının bedelini ödüyorum? Hayır bu bize imtihan olarak gelmiştir. Kemal'e ermemiz olgunlaşmamız için. Ama diğerlerinin karma yasası işlemiştir. Mesela bir şehir çevre temizliğine önem vermemiştir. Denizlerini kirletmiş ağaçlarını kesmiştir. Doğayı kaynakları hor kullanmıştır. Karma yasası gereği bu şehir halkına yaptığı dönecektir. İlahi Adalet yasası işleyecektir.  O şehir ya susuzluk kuraklık ya hava kirliliği ya da birtakım doğal olumsuzluklar yaşayacaktır. Pek tabii ki biz de o şehirde olduğumuz için etkileneceğiz. Anne babamızın yaptığı bir hata karma yasası gereği onlara tekrar döndüğünde de bizim bunun dışında kalmamız mümkün olmamaktadır.

Kısacası ne yaparsak onu görürüz. Ne ekmişsek onu hasat ederiz. Sevgi ve iyilik ekmişsek günün birinde onu mutluluk olarak hasat ederiz. Bu nedenle güzel bakmayı, güzel düşünmeyi, güzel hissetmeyi, sevgiyi, iyiliği karakterimizin bir parçası haline getirelim. Karşılığında güzel bir hayat alalım.
                                               Ülkü TOKUL

18 yorum:

  1. Bilemiyorum, Acaba ben ne ektim bu hayata!?...
    😂 Ama şunu biliyorum ki; Eğer ekilen biçilecekse Hasat uzak değil. Tşk Ülkü Hanım, Ümit ektin yüreğime.

    YanıtlaSil
  2. Ben tesekkür ederim şenay hanim siz iyilik ekmeye devam edin. ��

    YanıtlaSil
  3. Evet yine sonuna kadar hemfikir olduğum bi yazi olmus.kalemine sagik

    YanıtlaSil
  4. Yazılarınızı cok beğeniyorum.bizleri iyilige teşvik ediyorsunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Askinda sizlere bunları yazarken bebnde kendimi keşfediyorum

      Sil
  5. Güzellik ler yaşamak ve yaşatmak dileğiyle.tesekkürler elinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Yine harika bilgilerle bizi aydınlattınız. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. Rabbim in yarattığı sistemi okadar güzel anlatmışsın soru işaretsiz bir anlatım çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. Sevgi ve iyilik ekmeye devam etmek lazım hayatta ne yaşarsan yaşa. Böyle düşünüp böyle yaşamak dileğiyle

    YanıtlaSil
  9. Hep güzel şeyler ekmek dileğiyle...

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel bir yazı olmuş. Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel olmuş yine ülkü emeğine saglık

    YanıtlaSil

Masumiyet ve Beyaz renk

Beyaz, renk bilimciler tarafindan bir renk olarak görülmez. Tüm renkleri yansıtır. Temizliğin masumiyetin ve saflığın simgesi olan beyaz...