7 Ocak 2020 Salı

Koşulsuz sevgi için yeşili seçin



Ormanların, ağaçların, doğanın ve baharın rengidir yeşil. Yeşil renk sarı ile mavinin karışımı olup kalp çakrasının rengidir. Bilimsel araştırmalar göstermiştir ki göz 12 dakika yeşile bakarsa beyin rahatlıyor. Kendinizi daha genç ve sağlıklı hissetmenize yardımcı oluyor. Huzurun güvenliğin rengidir. Yeşil rengin enerjisi başka nelere iyi geliyor? Yeşil rengin olumsuz etkileri var mıdır? Gelin yazımızın devamında bu soruların cevaplarını okuyalım.

Yeşil rengin pozitif etkileri
Yeşil rengin enerjisi hayatınızda bolluk ve bereketin artmasına yardımcıdır. Güvenin ve huzurun simgesidir. Bazı bankaların logosunda yeşili kullanmalarının nedeni de budur. Bize güvenebilirsiniz, paranızı bize emanet edebilirsiniz mesajı verilmektedir. Kendinizi huzurlu ve dinç hissetmek istiyorsanız, yeşili hayatınıza alın. Yaşamın, yeniliğin rengidir. Baharın gelmesi ile nasıl doğada yeni bir başlangıç oluyorsa, hayatınızda da yeni başlangıçlar için yeşile merhaba diyebilirsiniz. Yeni çarpıcı fikirler üretmek istiyorsanız ya da mesleğiniz böyle bir alanla ilgili ise çalışma odanızı yeşil renge dönüştürebilirsiniz. Yatak odası ve oturma odalarınızda huzuru sakinliği yakalamak için ve günün yorgunluğunu atmak için hayatınızda yeşile yer açabilirsiniz.

Kalp çakrası ile ilgili olan yeşil rengin enerjisi sinirlerin sakinleşmesin de yatıştırıcı etki gösterir. Yüksek ateşte, grip ve soğuk algınlığının tedavisin de yeşil rengin enerjisi size iyi gelecektir. Kalp çakrası ile ilgili rahatsızlıkların tedavisinde de yardımcı olur. Kalp sevgi ile ilgilidir. Dolayısıyla sevgiyi almada vermede sorun yaşayanlara yeşil rengin enerjisi iyi gelecektir.

Koşulsuz sevgi için yeşili seçin. Evlerin girişleri ve mutfaklarda yeşil iyi bir tercih olabilir. Kalp rahatsızlıkları, iltihaplı durumlar, cinsel rahatsızlıklarda, kronik yorgunluklarda, alerjilerde yardımcı olabilecek bir renktir. Bolluk ve verme ile ilgilidir. Yeşil rengin enerjisi hipofiz bezinin çalışmasında da etkilidir. Dolayısıyla hormon bezleri üzerinde olumlu bir etkisi vardır. Yeşil renk tüm enfeksiyonların iyileşmesinde etkilidir. Vücuttaki tüm toksinlerin ve zehirli maddelerin atılmasında da etkisi yüksektir. Vücudunuzdaki kan pıhtısını çözer. Kasların ve dokuların oluşumu ve tamiri için yeşil ile turkuaz birlikte kullanılabilir.


Yeşilin olumsuz etkileri
Her renkte olduğu gibi yeşil de dozunda ve doğru tonlarda kullanılmalıdır. Abartılı kullanıldığında bencillik ve kıskançlık duygularını tetikleyebilir. Yine çok fazla yeşil ortamlar kişilerin ruhundaki tembelliği açığa çıkarabilir. Koyu yeşil iç karartıcı olabilir.

Yeşil rengin dengeleyicisi pembedir. Pembe renk, yeşilin pozitif enerjisini artırır. Yine yeşilin beyazla kullanımı, enerjisini artırır. Siyahla kullanımı enerjisini azaltır.
Yeşil rengi evinizde, duvar boyalarında, mobilyalarınız da kullanabilirsiniz. Kıyafetlerinizde, aksesuarlarınızdaki yeşil renkle enerjimize yön verebilirsiniz. Yeşil sebzeler yemekte yine aynı enerjiyi verecektir.
Sonuç olarak diyebiliriz ki yaşamınıza huzuru, güveni, bolluğu ve bereketi çekmek için yeşili seçin...
                             Ülkü TOKUL

9 yorum:

  1. Renklerin ne kadar çok bilmediğimiz özellikleri varmış bilgilendirdiğin için teşekkür ederim 👏👏👏harikasiniz

    YanıtlaSil
  2. Tebrikler!!! konuyu işleyişinizi, kullandığınız kelimelerin ahengini, akıcı anlatımınızı çok beğendim... Takipteyim🤗

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel anlatmısiniz teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  4. Ne mutlu Karadenizliye.Balık onda , yeşil onda

    YanıtlaSil
  5. Sizinle daha güzel bir anlam kazanmis

    YanıtlaSil

Masumiyet ve Beyaz renk

Beyaz, renk bilimciler tarafindan bir renk olarak görülmez. Tüm renkleri yansıtır. Temizliğin masumiyetin ve saflığın simgesi olan beyaz...