28 Ekim 2019 Pazartesi

Çekim yasası : Teşekkür edelim




Hayatımızın en önemli dinamiklerinden biri de teşekkür etmek. Yani diğer bir anlamı şükür duygusu içinde olmak. Sahip olduklarımızı hatırlayarak hepsi için şükredelim. Şu an şükredecek hiçbir şeyim yok hiçbir şey yolunda gitmiyor diyorsanız durup düşünün. Şu an bu yazıyı okuyabilen gözlerimiz var. Anlayabildiğimiz aklımız var. Daha önemlisi şu an canlıyızı ve yaşıyoruz. Bütün bunlar ve daha fazlası teşekkür etmek için oldukça yeterli sebepler.

Şükretme Bilinci
Bu uygulama çekim yasasının oldukça etkili pratiklerden biridir.
Yaşantımızda sahip olduğumuz ve güzel olan şeylerin bir listesini yapmakla başlayabiliriz işe. Listeleyelim. Listeledikçe nelere sahip olduğumuzu görelim. Farkındalığımızı artıralım. Şükür duygumuzu arttıralım. Varlık bilincimizi ve pozitif enerjimizi artıralım. Enerjimiz yükseldikçe pozitif ve güzel olaylar hayatımıza akmaya başlar. Şükür nimeti ziyadeleştirir der büyüklerimiz. Yani şükrettikçe elimizdeki nimetlerin fazlalaştığını görürüz.
Şükür bilincine erelim. Varlığından habersiz yaşadığımız ya da günlük rutin içinde farkında olamadığımız ne kadar çok nimete sahibiz. İşte teşekkür etmek, şükür etmek bu nimetlerin farkına varmamızı sağlar. Yoksa bunları bir gün kaybedince fark ederiz. Ya elimizdeyken fark etmek veya kaybedince fark etmek. Seçim bizim elimizde. Hiç özgür olduğumuz için şükretmek aklımıza geldi mi ? Evet özgürlük de büyük bir nimet. Ama bu nimetin farkına ancak hapse girenler varabiliyor. Hastalık olmazsa sağlığın, yaşlılık olmasa gençliğin, fakirlik olmazsa zenginliğin kıymeti bilinmezmiş. Yani hayat bize bu nimetleri hatırlatacak. Ya elimizden alarak ya da teşekkür ettirerek. Teşekkür etmek ya da şükür çok yüksek enerjili kelimelerdir. Bütün bu nimetleri bize vereni hatırlayıp teşekkür edelim. Ve ona şükürlerimizi sunalım. Bu çok lezzetli bir duygudur. Unutmayalım her şey duyguda başlar. Olumlu ya da olumsuz. Ama bizler genelde olumsuzlara daha çok odaklandığımız için yüz binlerce güzelliği göremeyiz. Dişlerimiz için şükretmek ve bize hizmet ettikleri için teşekkür etmek pek aklımıza gelmez. Ta ki dişimiz ağrıyana kadar. Nefes borumuz iki damla su kaçıp öksürmeye başladığımızda nefesin ne kadar kıymetli olduğunu anlarız. Her bir nefes için ayrı ayrı teşekkür etmeyi düşünmemişizdir. Peki ayaklarımıza hiç şükran duygularımızı ilettik mi? Onu sadece ayağımız burkulunca ya da tökezleyince fark ederiz. Oysa bir yakınımıza ufacık bir yardımda bulunsak bir bardak su versek bir tas çorba versek teşekkür bekleriz. Peki biz neden soluduğumuz hava için minnet duymayı unuturuz. Ya her gün içtiğimiz su için teşekkür ettiğimiz gibi suyu yutarken görev alan hizmet eden organlarımız için teşekkürü neden ihmal ederiz? Hoşumuza gitmeyen 5-10 şeye odaklanırız. O frekansta titreşim yayarak olumsuzlukları anlatır sonra da üzülürüz. Böylece yeni olumsuzlukları çekeriz hayatımıza. Kısır döngü devam eder gider. Unutmayalım üzüntü üzüntüyü getirir.

Kime göre kötü...
Bir gün yolda telefonla konuşan bir gencin konuştuklarına şahit oldum. Karşısındakine "kontör alamadığım günler oldu düşünebiliyor musun?" diyordu. Onun hayatındaki en kötü olay belki de buydu. Peki işten atılmış biriyseniz bu olay sizin için ne kadar kötüdür. Ya sevdikleri cezaevinde olanlar için işsizlik ne ifade eder. Sevdiği bir yakını hastanede yatan biri içinse cezaevi daha az şey ifade eder. Peki ya sevdikleri vefat edenler için hastanede yatıyor olmak ne kadar kötü olabilir ?Öyleyse kötü olay algısı görecelidir. Bizim şikayetçi olduğumuz zorluklar başkasının keşke diye baktığı olaylar olabiliyor. Hepimiz hayatımızda sıkıntılı zamanlar geçirmiş olabiliriz. Musibete şükredilmez elbette. Ama şu andaki olgunluğumuzu farkındalığımızı ya da sahip olduklarımıza o sıkıntılar sayesinde geldiğimizi unutmayalım. Zamanla kapanan kapılar  yerine bizlere daha güzel kapıların açıldığını görelim. Sıkıntıların zirveye çıkmak için birer basamak olduğunu fark edelim.
Öyleyse o zor zamanların içinde bize sunduğu armağanları görelim. Teşekkür ederek kabul edelim. Bizim için getirdiği fırsatlara bakalım. Bu fırsatlar için şükredelim. Bilirsiniz serçeyi inkişaf ettiren atmacadır. Bizlerin içinde var olan yeteneklerimizi de bu sıkıntılı zaman dilimleri ortaya çıkarır. Bize fırsatlar sunar. Bizler musibetin içindeki hediyeleri güzellikleri görebilirsek geleceği kendi lehimize şekillendirebiliriz. Zorluklar için değil ama bize kattığı
artılar bize sunduğu hediyeler için teşekkür etmek harika olacaktır. Yaşadıklarımıza karşı bu durumun nasıl fırsata çevirebilirim? Bu durumdan nasıl kurtulabilirim? Sorularını soralım. Böylece cevaplara ulaşabiliriz. Stephen Hawking'i tüm dünya tanır. 2 yıl ömrü kaldığı söylendikten sonra uzun yıllar yaşamıştır. Boynundan aşağısı tutmadığı halde bilim dünyasına yaptığı katkıları nasıl yapmıştır? Bu azmi ve yaşama isteğini nereden bulmuştu? Hiç düşündük mü? Şimdi kendi hayatımıza bakalım. En ufak sorunda şikayetlere başlıyoruz. Acaba Stephen Hawking de bizler kadar şikayet ediyor muydu hayatından? Öyleyse biz de şikayeti bırakıp teşekkür etmeye ve şükretmeye başlayalım. Peki teşekkür etmek ve şükretmek sadece dille mi olur? Tabii ki bu bir başlangıçtır. Bilinç seviyemizi yükseltir.  Ancak şu da akılda tutulmalı. Bütün nimetlerin şükrü kendi cinsindendir. Ne demektir bu? Yani bir çift göze sahibiz. Onlara sözlü olarak teşekkür edelim şükredelim. Bunu duyguda hissedelim. Farkına varalım. Daha sonrasında gözlerimizi güzel işler için insanlara ve kendimize faydalı olmak için kullanalım. Yani sahip olduğumuz her şeyi bize veriliş amacına uygun kullanalım. Paramız var ve çok kazanıyoruz. Burada sadece teşekkür etmek yeterli gelmeyebilir. Sevdiklerimize insanlara ihtiyacı olanlara verelim.  Davranışa dönüştürelim. İnanın hiçbir şey eksilmiyor. Fazlasıyla geri dönüyor ve bizler de şükretmiş oluyoruz. Verdiğimiz her şey fazlasıyla bize geri döner.

Şükrettiğimiz her şey fazlasıyla hediyeleriyle bize geri gelir. Öyleyse ne yapalım biliyor musunuz? Her sabah uyandığımızda, uyandığımız için ve nefes alabildiğimiz için teşekkür edelim.  Güne yüksek bir enerji ile başlayalım. Gün içinde teşekkür etmek için fırsatlar kollayalım. Önümüzden geçen kediye, marketteki kasiyere, bindiğimiz otobüse, kendimize ve bütün nimetleri bize verene Yüce Yaratıcımıza teşekkür edelim. En önemlisi de şükredebildiğimiz için şükredelim. Bu bilinçte olduğumuz için teşekkür edelim. Hayatımızın anlamını fark edelim. Bu yazının tamamını okuduğunuz için hepinize teşekkür ederim.

26 yorum:

  1. Bu makaleyi hazırladığınız için ben de size Teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. Hayatıma cevreme şükrediyorum insan olma cabamada .sevgiler ❤❤❤

    YanıtlaSil
  3. Sen var olduğun için Rabbim sana teşekkür ederim.şifalandım.devamını beklerim

    YanıtlaSil
  4. O kadar çok nimet içindeyiz ki neye şükretsek az. Sahip olduğumuz güzel arkadaşlarımız var.çok faydalı bir yazı olmuş yine. Emeğine sağlık 👍

    YanıtlaSil
  5. Biz teşekkür ederiz bilgilendidigin için çok şükür iyi insanlarla karşılaştıgim için emeğine ve yüreğine sağlık👏

    YanıtlaSil
  6. Şükür bize Rabbimizi hatırlatır. .zikir fikir şükür. .Rabbimizin bize hediyesidir..Hediyelerin kıymetini bilmek ve hikmetlerini görmek gerek..Kısacası verdiğinede aldığınada şükür. .ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zikir kelimelerimiz
      Fikir düşüncelerimiz
      Şükür teşekküŕumüz
      Cekim yasasi 3 kelime ile ozetlenmiş

      Sil
  7. Çok güzel bir yazı olmuş.yüreğineze sağlık

    YanıtlaSil
  8. Gerçekten çok şey var şükretmek için hatırlattığiniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. Hayata hergün şükrederek başlayalım inş

    YanıtlaSil
  10. Güzel bir yazı olmuş devamını bekliyoruz

    YanıtlaSil
  11. Rabbim şükrunü artırsın ins

    YanıtlaSil
  12. Çok şükür, bin şükür,hep şükür ♥️💐

    YanıtlaSil
  13. Şükürler olsun bu güne diyebilmek çok güzel

    YanıtlaSil
  14. Tesekkur ederim kaleminize saglık

    YanıtlaSil
  15. Gerçekten güzel bir yorum bende teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  16. Kaleminize sağlık.Güzel bi yazı olmuş

    YanıtlaSil
  17. Şükretmeseydik yasayamazdık herhalde çok güzel bir yazı olmuş. Yüreğinize sağlık

    YanıtlaSil

Masumiyet ve Beyaz renk

Beyaz, renk bilimciler tarafindan bir renk olarak görülmez. Tüm renkleri yansıtır. Temizliğin masumiyetin ve saflığın simgesi olan beyaz...