11 Kasım 2019 Pazartesi

Çekim Yasası : İsteklerimizi Serbest Bırakalım



Çekim yasası pratiklerinden olan odaklanma uygulamasından daha önce bahsetmiştik. Odaklanma uygulaması biliyoruz, ancak serbest bırakma tekniğini atliyoruz. Bu kez de çekim yasası uyguluyorum ama isteklerim gerçekleşmiyor deriz. Ancak yarım kalan ya da eksik uygulanan çekim yasası ile isteklerimize elbette ulaşamayız. Şimdi serbest bırakma tekniği nedir? Nasıl uygulanır? Bu konuda bilgi sahibi olmak ister misiniz? Öyleyse yazımızın devamını okuyun.


İsteklerimizi serbest bırakma tekniğini ilk defa duyanlarımız vardır belkide. Ben de ilk duyduğumda şaşırmıştım. Hem iste odaklan enerjini yükselt, hem de isteğini serbest bırak. Evet oldukça ilginç geliyor. Şimdi bu tekniğin ne olduğuna bakalım. Çekim yasasına göre isteğimize 17 saniye odaklanmayı öğrendik. 17 saniye boyunca duyguda hissettiğimiz isteğimizi en yüksek enerjiye getirdiğimiz anda bırakıyoruz. Yani odaklanmayı bırakıyoruz. O isteğimizi düşünmeyi bırakıyoruz. İşte bu serbest bırakma tekniği ile o yüksek enerjiyi evrene bırakıyoruz. O yerine gidiyor. Odaklanma tekniği günde 1 kez ve mümkünse hep aynı saatlerde uygulayalım. Ve belli bir gün sayısında mesela 7 gün ya da 9 gün. Hep aynı saatte uyguluyoruz ve hemen ardından o duyguyu, enerjiyi serbest bırakıyoruz. Tıpkı elimizdeki bir nesneyi yere bırakmak gibi. Ertesi gün aynı saate kadar onu bir daha düşünmüyoruz. Aklımıza getirmiyoruz. Hani biz de denir ya hırs sebebi hasarettir. Yani hırs göstermek o şeyin kaybına sebep olur. Hırs, kayıp, zarar sebebidir. Bu nedenle odaklanmadan sonra bir daha isteğimizi düşünmüyoruz. Onun zihnimizden akıp gitmesine izin veriyoruz. çünkü düşünüp durmak yine yokluk bilincini uyandıracaktır. O an o şeye sahip olmadığımızı hatırlatacak bize. Olmadı olmuyor yine olmayacak duyguları çıkar. Bu da enerji akışında tıkanıklıklara yol açacaktır. Serbest bırakma tekniği ile bu duyguların oluşması engelleniyor.

 Yine serbest bırakma tekniğinde uygulayabileceğimiz başka bir teknik var. İsteklerimizi bir kağıda yazabiliriz. Tüm his duygu ve enerjimizi bu yazıya yükleyip bu kağıdı yakarak enerjinin açığa çıkmasını sağlayabiliriz. Daha sonra yine düşünmeyi odaklanmayı bırakırız. Her nasıl uygularsak uygulayalım dikkat edilmesi gereken nokta isteğimize odaklandıktan sonra onu serbest bırakma. Onu düşündükten sonra zihnimizden akıp gitmesine izin vermeyi unutmayalım. Neyin peşinden koşarsak bizden kaçar. Neyin peşini de bırakırsak o bizim ayaklarımızda gelir. Mesela çocuğumuzla sevdiğimiz partnerimiz ya da eşimize çok ilgilendiğimizde üzerine titrediğimizde neler olmaktadır. Bizden kaçtıklarını uzaklaştıklarını farketmişsinizdir. Aslında biz bu düşünceye bizim inançlarımıza göre tevekkül diyoruz. Tevekkül, isteğimiz için gerekeni yapmak ve gerisini Allah'a bırakmak. Yoksa hırsla peşinden koşmak, olsunda nasıl olursa olsun demek değildir. İsteğimizi hayırlar ve güzelliklerle dilemek ve gerisini Allah'a bırakmak. Dengeli olmak. Evrende, sistemde denge hâkimdir. Biz bu dengeyi aşırı istemekle, hırs etmek ile bozarsak ölçüyü kaçırmış oluruz. Serbest bırakma yöntemini sadece isteklerimizi dilerken kullanmıyoruz. Bu yöntemle aslında öfkemizi de serbest bırakabiliriz. Geçmişimizi de serbest bırakabiliriz. Korkularımızı da.


 Sonuç olarak isteklerimizi isteyelim ve sonra sevgiyle serbest bırakalım. Hırs etmeyelim. Tevekkül ile isteğimizi arzumuzu sahibine gönderelim.
                                                    ÜLKÜ TOKUL

18 yorum:

  1. Bugünden itibaren başlıyorum 7 gün sonra görüşürüz. Odaklan serbest bırak...

    YanıtlaSil
  2. Müthiş bir makale olmuş yüreğine kalemine sağlık teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. İstediklerimizi istiyoruz ama özgür bırakmıyoruz orda beyinde kalıyor ve kafanı meşgül ediyor da ediyor. Bu yazıdan sonra odaklanıp serbest bırakmayı deniyecegim. Çok güzel yazmışsın yolun açık olsun

    YanıtlaSil
  4. Serbest birak ve rahatla kulaga cok hoş geliyor 💆💆💆

    YanıtlaSil
  5. Serbest bıraktım şifalandımm😊

    YanıtlaSil
  6. Serbest bırakmakta zorlanıyoruz.İnsallah bu yazıdan sonra kolaylaşır.Tebrikler

    YanıtlaSil
  7. Geçmişi de sevgiyle bırakmalıyız... Deneyeceğim inşallah. Kaleminize sağlık 👏👏

    YanıtlaSil
  8. Hayat tesbih gibidir.bazen çekeceksin bazen de sallayacaksin..çok güzel yazi

    YanıtlaSil

Masumiyet ve Beyaz renk

Beyaz, renk bilimciler tarafindan bir renk olarak görülmez. Tüm renkleri yansıtır. Temizliğin masumiyetin ve saflığın simgesi olan beyaz...