14 Aralık 2019 Cumartesi

Çakralar ve Hastalıklar


Vücudumuzda çoğunluğu omurgamız üzerinde dizilmiş yedi ana çakra bulunur. Bu çakraların adları, yerleri ve görevleri vardır. Vücudumuzdaki enerji merkezleri olan çakraların kapanması veya tıkanması bazı fiziksel ve ruhsal sorunlara yol açabilir. Vücudumuzdaki çakraların isimleri ve çalışmadığında meydana gelebilecek sorunları yazımızın devamında bulabilirsiniz. Çakraların adları ve yerleri
şu şekildedir;

1- Kök çakra
Bu çakra kuyruk sokumunun tam ucunda yer alır. Rengi kırmızıdır. Kök çakramız iyi çalışıyorsa dünyaya iyi bir şekilde kök salarız. Bu çakra güçlü bir enerjiye sahiptir. Maddi durumumuzuda idare eden kök çakradır. Eğer maddi ve parasal sıkıntılar yaşıyorsak kök çakramız kapalı olabilir. Bu çakra sağlıklı çalışıyorsa dış dünyaya kolay uyum sağlarız. Kendimizi güvende hissetmemizi sağlar. Aidiyet duygumuz bu çakra ile alakalıdır. Bu çakranın enerjisini bloke eden korku enerjisidir. Kök çakra da sorun varsa kilo alma problemleri görülebilir. Sindirim problemleri, kabızlık, direnmeler ile karşılaşabiliriz. Cinsel organları böbrekleri omuriliği etkiler. Bedenimizdeki kemikler ve tüm sert yapıyı kontrol eder. Kemik iliğini kontrol eder. Bağışıklık sisteminde problem varsa yine bu çakra ile alakalı olabilir. Genel sağlık çakrasıdır. Elementi topraktır.

2- Sakral çakra
İkinci çakra olan sakral çakra, göbek deliğinin hemen altındadır. Rengi turuncudur. Bu çakra hayatı korumakla alakalı olup aile ilişkilerini, aile bağlarını ve aile sorumluluğunu etkiler. Maddi konular, mükemmelliyetçilik duygusu, üreme sistemi, idrar sistemleri, cinsel organlar, yumurtalıklar, erbezleri, böbrek, mesane ve alt sırt sorunları bu çakranın tıkanması ile alakalıdır. Kısırlık, prostat, rahimle ilgili problemler bu çakranın sağlıklı çalışmaması ile ilgilidir. Cinsel isteksizlik, diyabet, yüksek tansiyon, kas krampları bu çakradan kaynaklanan problemlerdir. Sçluluk duygusu sakral çakranın enerjisini bloke eden duygudur. Elementi sudur.

3-Karın çakra ( Sindirim çakrası)
Solar Pleksus çakra da denilen bu çakra göbek deliğinin 3 parmak üstünde yer alır. Rengi sarıdır. Bu çoakradan gelen enerji ile yeteneklerimizi yönetebiliriz. Düşüncelerimizin beden üzerindeki etkisi ile ilgilidir. Burada enerji akışında problem olduğunda gastrit, ülser, mide, safra kesesi, dalak, pankreas gibi organlarda problem görülebilir. Göz ve görme olayları da bu çakra ile alakalıdır. Amaçlarımıza erişme isteği, sosyal yaşama uyum, öz saygımız ve empati yeteneğimiz yine bu çakra ile ilintilidir. Aşırı yorgunluk yaşıyorsak ve kendimizi depresyonda hissediyorsak karın çakramız tıkanmış olabilir. Utanç duygusu bu çakranın enerjisini bloke eden duygudur. Elementi ateştir.

4-Kalp çakrası (Sevgi çakrası)
Göğüs kafesimizin tam ortasında kalp hizasındadır. Rengi yeşildir. Ancak pembe de bu çakranın enerjisi ile aynı frekanstadır. Sevginin bulunduğu çakradır. Az çalışıyorsa sevgi yoksunluğu görülebilir. Dengeli çalışıyorsa kendini ve insanları seven herkesi olduğu gibi kabul eden bir insan oluruz kendinizi mutlu huzurlu sevgi dolu hissediyorsak çakramız sağlıklı çalışıyor demektir bu çakranın enerjisini bloke eden ise keder duygusudur. Kalp çakrası sağlıklı çalışmıyorsa öfke, kıskançlık yaşıyor olabiliriz. Akciğer hastalıkları, astım, solunum yolu rahatsızlıkları yine bu çakramızı iyi çalışmadığını gösteren belirtilerdir. Kalp sorunları, verem gibi hastalıklar yine bu çakramızın  iyi çalışmaması ile ilgilidir. Sevgi görmeden büyüyen çocuklar ileride alkol ve uyuşturucu bağımlısı ya da şiddet eğilimli olabilirler. Bağımlılıklar kalp çakrasın da sorun olduğunu gösterir. Elementi havadır.

5-Boğaz çakrası
Köprücük kemiği üzerinde, boğaz çukurunda yer alır. Rengi açık mavidir. Ses telleri, konuşma yeteneği, işitme faaliyetleri ve çene ile ilgili rahatsızlıklar bu çakra enerjisi ile ilgilidir. Duygu ve düşüncelerini ifade edememe, kekemelik, işitme problemleri ile ilgili sorunlar bu çakranın tıkanıklığını gösterir. Tiroid bezi sorunları ve yalan söyleme gibi alışkanlıklar da bu çakranın iyi çalışmadığını göstergesidir. Boyun, boğaz ve ağız ve ilgili sorunlar, diş gıcırdatmalar, bu çakranın enerjisinin dengesinin bozulduğunda olur. Elementi eter.

6- Alın çakrası ( Üçüncü göz çakrası)
Son omur hizasında alında yer alır. İki kaşın ortasından, iki parmak yukarısında yer alır. Rengi indigo mavisidir. Hipofiz bezi üzerinde yer alır. Hipofiz bezi ise temel salgı bezidir. Bu çakra, sezgileri, düşünce sağlığını ve farkındalığı yönetir çok çalışırsa aşırı hayalci olunabilir. Ortamda olmayan şeyler görülebilir. Az çalıştığında ise manevi eksikliğe hayal gücünün az çalışmasına neden olur. Yorgunluk sinirsel rahatsızlık, migrende yine bıçaklanan düzensiz çalışmasından meydana gelir elementi yoktur.

7-Taç çakra (tepe çakra)
Başımızın en üstünde bulunur. Bebeklikte bıngıldağımızın olduğu yerdedir. Ruhani hayatı idare eder. Rengi menekşe rengidir. Beyaz - altın sarısı olarak da kabul edilir. Evrendeki enerjiyi  aldığımız yerdir. Bu çakranın açılmasıyla diğer çakralardaki tıkanıklıklar da açılır. Dini inanışlarımız, Allah inancımız, Allah'a teslimiyetimiz bu çakra ile ilgilidir. Taç çakra, epifiz bezinin işlevi ile alakalıdır. Taç çakranın iyi çalışması evrenle uyumumuzu etkiler. Bu çakra enerjisi bloke olursa stres, endişe, baş ağrısı, ölüm korkusu, yalnızlık hali hissedilir. Kişi kendini boşlukta ve amaçsız hisseder. Dünya malına aşırı bağlılık ve öğrenme güçlüğü yaşanabilir. Bu çakra ilahi gücü temsil eder.
                                             ÜLKÜ  TOKUL

16 yorum:

  1. Çok güzel olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Cok guzel peki yazinin devaminda cakralar nasil acilir gelicekmi

    YanıtlaSil
  3. Bu cakralar nasıl açılır,hacamat ve sülük ile aktive edilebilir mi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette hacamatin maddi ve manevi tedavi yönü var ama sorunların temeline inmek en dogrusu

      Sil
  4. Ay okudukça dahada farkındalık artıyor ve anladım ki dünyanın çakrası bozulmuş

    YanıtlaSil
  5. Nasil açılabilir merak ettim

    YanıtlaSil
  6. Merakla diğer yazılarınızı bekliyorum.

    YanıtlaSil
  7. Çakralar konusunda çok bilgim yoktu. Diğer yazınızı merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  8. Çok bilgilendirici bir yazı gerçekten emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. Elinize ve kaleminize sağlık cakraların açılması için de sizden yazı bekliyoruz

    YanıtlaSil
  10. Elinize kaleminize sağlık cakraların açılması için de sizden yazı bekliyoruz

    YanıtlaSil

Masumiyet ve Beyaz renk

Beyaz, renk bilimciler tarafindan bir renk olarak görülmez. Tüm renkleri yansıtır. Temizliğin masumiyetin ve saflığın simgesi olan beyaz...