30 Aralık 2019 Pazartesi

Kırmızının muhteşem enerjisi


Kırmızı renk aşkın, tutkunun, ihtirasın rengidir. Aynı zamanda kök çakramızın rengidir. Hayatınıza kırmızı rengin enerjisi girdiğinde muhteşem değişimi farkedeceksiniz. Kırmızı çok yüksek enerjili bir renktir. Kendinizi yorgun halsiz hissediyorsanız kırmızı rengin enerjisi sizi muhteşem bir enerji ile dolduracaktır. Cesaret, kendine güven, pozitif sevginin rengidir. Aşkın gerçek sevginin rengidir. Cinsel hayatıda olumlu etkiler. Birbirini seven insanlar bu nedenle birbirine kırmızı güller verirler. Kırmızı giyen kişiler toplantılarda son kararı söyler. Ben güçlüyüm, ben kontrol edenim, kendimden eminim mesajı verirler.


Kırmızının sağlığımıza etkileri
Kırmızı kan rengidir. Dolayısıyla kansızlıkta, kan hücrelerini artırıcı etkisi vardır. Karaciğerin kan üretimini uyarır. Toksik maddelerin deri ve diğer yollarla vücudumuzdan uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Adrenalin üretimini artırır. Düşük tansiyonlu kişilerin tansiyonunu yükseltir. Kırmızı sıcak bir renktir. İştah açıcı renktir. Birçok fastfood firması kırmızıyı yoğun şekilde kullanır.


Kırmızı rengin olumsuz etkileri
Kırmızı rengin enerjisi tansiyonu yükseltir. Bu nedenle yüksek tansiyon hastaları bu rengi dikkatli kullanmalı ya da hiç kullanmamalı. Yine kalp hastalarının, sara hastalarının, astım hastalarının kullanması pek tavsiye edilmez. Ayrıca çok sinirli gergin agresifseniz kırmızı rengin enerjisi sizi daha da sinirli yapabilir. Trafikte kırmızı renk araba kullanan kişilerin daha sinirli ve agresif olduğu gözlenmiştir. Kırmızı sıcak bir renktir. Ateş rengidir. Bu nedenle ateşli bir hastalık geçirenler bu renkten uzak durmalıdır. Karar vermeyi hızlandırıcı etkisinden dolayı kırmızı kullanılan yerlerde hızlı karar verilir. Bu rengin kullanıldığı dükkan fastfood gibi yerlerde harcama yaparken dikkatli olunmalıdır. Evlerde yoğun ve abartılı şekilde kırmızıyı kullandığınızda negatif enerjiyi de çekmiş olabilirsiniz. O evdeki kişiler sinirli agresif saldırgan olabilir.


Kırmızıyı nasıl kullanmalı
Her şeyde olduğu gibi kırmızı da dengeli ve ölçülü kullanılmalı. Başka renklerle dengelenmeli. Kırmızı rengin enerjisi, turkuaz ile dengelenip olumsuz enerjisi azaltılır. Beyazla pozitif enerjisi artırılır. Siyahla enerjisi düşürülebilir. Kırmızıyı hayatımıza sokmak demek baştan aşağı kırmızı giyinmek demek değildir. Evinizi mobilyalarınızdan halınıza perdenize kadar kırmızıya dönüştürmek değildir. Giydiğiniz kırmızı bir kıyafeti turkuaz aksesuarlar ya da beyaz bir fular veya siyah renk başta bir kıyafetle dengeleyebilirsiniz. Yüzük, küpe, kolye çorap, iç çamaşırı ya da fularanızda da kırmızıyı kullanabileceğiniz gibi evinizde bir süs eşyası bir vazoda da kırmızıyı kullanabilirsiniz. Eğer çok yemek yemek istemiyorsanız mutfağınızda kırmızı kullanmaktan kaçının. Yatak odalarında yoğun kırmızı kullanılırsa uykusuzluğa yol açabilir. Kırmızı renkli besinler ve gıdalarda yine vücudumuza aynı şekilde yüksek enerji verirler.


Kırmızı muhteşem bir enerji kaynağıdır. Hayatınızda yeni baslangıçlar için kırmızı rengin enerjisi olmazsa olmazınız olmalı. Aşk, tutku, sevgi ve enerji dolu bir hayat için kırmızıyı dünyanıza alın. Ne demişler? "Kırmızı olsun, beş fazla olsun".

17 yorum:

  1. Diger renkleri de merakla bekliyorum

    YanıtlaSil
  2. Hepsi geliyor takipte kalın...

    YanıtlaSil
  3. Kırmızi rengini dengeleyecegim. Bilgiler super

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Atalarımız boş yere kırmızı olsun 5 kuruş fazla olsun dememişler

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim. Harikasınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben tesekkür ederim. Siz harikasınız Şenay Hanim

      Sil
  7. Kırmızı renk favorim bu konu tam benlik teşekkürler bilgilendirdiginiz için

    YanıtlaSil
  8. MİZAÇ ilminde kırmızı renk hava gurubunu yansıtır.
    Denge bozulduğunda ilk olrak kırmızıya öncelik verilir.
    Yöneten organlardan biri karaciğerdir aktif görevini yaparsa diğer organlara katkısı çoktur.
    Tebrik ederim ülkü hanım Başarılarınızın devamını dilerim...

    YanıtlaSil
  9. Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için😊

    YanıtlaSil
  10. Bu renk yazılarını çok sevdim..mor rengi nezaman?

    YanıtlaSil
  11. Tahmina Najafova8 Ocak 2020 23:19

    Güzel bir yazı. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Kırmızı kırmızı olalı hiçbir kardeş güzel anlatılmamıştı ve işte kırmızı muhtevası hiç bu kadar güzel açıklanmamısti

    YanıtlaSil

Masumiyet ve Beyaz renk

Beyaz, renk bilimciler tarafindan bir renk olarak görülmez. Tüm renkleri yansıtır. Temizliğin masumiyetin ve saflığın simgesi olan beyaz...