29 Aralık 2019 Pazar

Renklerin enerjisi ile enerjimiz artsın



Bilindiği gibi kainatta her şeyin bir enerjisi, titreşimi, frekansı vardır. Kokunun, sesin, renklerin, mekanların, bitkilerin, hayvanların, duyguların, kelimelerin ve insanların bir enerjisi vardır. Bunları birbirinden ayıran titreşimleri, frekanslarıdır. Aslında renkler, sesin görünen halidir. Frekansları farklıdır. Madde düşünce enerjisinin görünen formudur. Bunun farkındalığı arttığı zaman hayatımızdaki enerji sahibi tüm varlıkları daha bilinçli kullanabiliriz. Böylece hem kendimizi hem çevremizdekileri mutluluğa, huzura kavuşturabiliriz.

Dünyamızı renklendirelim
 Işığı bir prizma ile yedi renge ayırabiliriz. Bu renklerin her birinin frekansları farklıdır. Gökkuşağı bilindiği gibi yedi renkten oluşur. Sarı, turuncu, mavi, yeşil, kırmızı, mor, lacivert renkler. Bu renkler doğada bulunan renklerdir. Bu renklerin her biri bir çakramıza tekabül etmektedir. Aynı zamanda gözümüzle gördüğümüz her bir renk bir salgı bezimizin çalışmasını etkilemektedir. Çakralarımızın her birinin rengi vardır. Kök çakra kırmızı, göbek çakra turuncu, solar Pleksus sarı, kalp çakra yeşil pembe, boğaz çakra mavi, alın çakra indigo mavisi tepe çakra mor. Kısacası doğadaki renklerin enerjisi bir çakramıza karşılık gelmektedir. Dolayısıyla o çakramızla veya çakramızın karşılığı olan yedi salgı bezimiz ile alakalı organlarımızı etkilemektedir.


Nedir bu salgı bezleri ve onları etkikeyen renkler? Kırmızı  böbrek üstü bezlerini etkiler. Turuncu renk üreme ve eşey bezkerini etkiler. Sarı rengin enerjisi pankreasin calışmasını etkiler. Yeşil renk timüs bezini, mavi renk tirit bezlerini etkiler. İndigo mavisi hipofiz bezini etkilerken, mor renk de efifiz bezini etkiler. Renklerin enerjisi muhteşemdir. Onları bilinçli ve dengeli kullandığımızda hayatımızdaki değişimleri hepimiz fark edebiliriz.

Renk terapisi
Renklerin enerjisi yüzyıllar öncesinde Uzakdoğu'da biliniyor ve kullanılıyordu. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan renklerin enerjisi, günümüzde de tüm dünyada bilim konusu oldu. Renk bilimi ile renkler artık daha bilinçli kullanılmaya başlandı. Hastalıkların tedavisinden tutunda okulların, lokantaların, hastanelerin, hatta fastfood, toplantılar ve önemli kararların verilmesi ile ilgili ortamların ve hatta reklamlarda dahi renklerin enerjisi bilinçli olarak kullanılmaktadır. Sosyal medyada ağırlıklı kullanılan renkler, bankaların renkleri tesadüfen mi seçilmiştir sizce?


Renk terapisi hangi hastalıklarda, hangi renklerin kullanılabileceğini ya da kullanılmaması gerektiğini de belirler. Doğada var olan renkler bizlere neler hissettiriyor? Masmavi bir deniz ve masmavi gökyüzü yada yemyeşil bir orman hangi duygulara sokuyor bizleri? Güneş ışığı, gelinciğin kırmızısı, menekşenin moru kışın, yağan beyaz kar, portakalın turuncusu hiçbiri boşuna değildir. Evrende hiçbir şey boşuna yaratılmamıştır. Her birinin bir görevi bir yaratılış amacı vardır. Yoksa bu koskoca kainat tek renkte de olabilirdi. İşte bizlerin görevi de her şeyin yaratılış amacını bulmak ve o amaca uygun kullanmaktır. Var olan her şey hayata hizmet etmektedir. Bizlerin de hayata hizmet etmemiz için her varlığı amacına uygun kullanmamız gerekmektedir.


  Gelin farkındalığımızı artırarak renkleri, sesleri, kelimeleri ,duyguları, kısacası tüm varlığı bilinçli bir şekilde kullanalım. Renkleri hayatımıza alalım, rengarenk bir dünyada yaşayalım.
                                                    Ülkü TOKUL

10 yorum:

  1. Hocam blogunuzu takip ederek hergun bir bilgi sahibi olmaktayız sağolun
    Renkler ve enerjiler renkler ve hastaliklarin tedavisi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim takibiniz ve yorumlariniz için

      Sil
  2. Renk terapisi hangi hastalıklarda, hangi renklerin kullanılabileceğini ya da kullanılmaması gerektiğini de belirler. Doğada var olan renkler bizlere neler hissettiriyor? Masmavi bir deniz ve masmavi gökyüzü yada yemyeşil bir orman hangi duygulara sokuyor bizleri? Güneş ışığı, gelinciğin kırmızısı, menekşenin moru kışın, yağan beyaz kar, portakalın turuncusu hiçbiri boşuna değildir. Evrende hiçbir şey boşuna yaratılmamıştır. Her birinin bir görevi bir yaratılış amacı vardır. Yoksa bu koskoca kainat tek renkte de olabilirdi. İşte bizlerin görevi de her şeyin yaratılış amacını bulmak ve o amaca uygun kullanmaktır. Var olan her şey hayata hizmet etmektedir. Bizlerin de hayata hizmet etmemiz için her varlığı amacına uygun kullanmamız gerekmektedir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazilarimizin devaminda her renk ayri ayri eke alinip degerlendirilecektir

      Sil
  3. Farkındalık için teşekkürler şifalanmak dileğiyle

    YanıtlaSil

Masumiyet ve Beyaz renk

Beyaz, renk bilimciler tarafindan bir renk olarak görülmez. Tüm renkleri yansıtır. Temizliğin masumiyetin ve saflığın simgesi olan beyaz...