22 Aralık 2019 Pazar

Reiki Nedir?



Reiki, Japonca bir kelime olup her yerde bulunan evrensel yaşam enerjisi anlamına gelir. Bir iyileştirme tekniğidir. Doğrudan tedavi etmez. Ancak doktor tedavisinin yanında yardımcı bir tekniktir. Reikide evrensel enerjiyi, şifacı olan kişinin kendine ya da ikinci kişiye aktarmada aracı olması durumu vardır. Reiki nelere iyi gelir? Reiki nedir? Reiki uygulamasının yan etkisi var mıdır? Reiki'yi kimler yapabilir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Reiki nedir ne değildir? 
Evrensel bir enerjidir. Reiki bir din değildir. İnsanlar nasıl hangi dini inanca mensup olursa olsun Allah'ın nimetlerinden havasından suyundan istifade edebiliyorsa Şafi isminin nurundan da istifade edebilir. Bu evrensel yaşam enerjisini kullanabilir. Bunun için özel bir yeteneğe de gerek yoktur. Bizim inançlarımıza göre Allah'ın Şafi isminin tecellilerinin ve Allah'ın nurunun hafif bir niyetle sorunlu kişiye ya da yere akmasına vesile olmaktır. Bizdeki Allah'ın Şafi isminin tecellilerinin Japoncasıdır. Kişi hangi dinden olursa olsun bu Nurdan yararlanabilir şifacı olabilir. Peygamberimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellemin ellerine Felak ve Nas surelerini okuyup üfleyerek tüm bedenini sıvazlaması şifacı olduğuna bir örnektir. Hz İsa'nın da bir şifacı olduğu bilinen bir gerçektir. Yine Anadoluda Fatıma anamızın eli tabiri hz. Fatma'ya itafen onun elindeki enerjiye berekete şifacılığa dikkat çekilmektedir. Ancak asla şifayı verenin kendileri olduğunu iddia etmişlerdir. Sadece vesiledir şifayı veren Allah'tır. Yani bizlerde Reiki enerjisini kullanırken bunu asla kendimizden bilmemeliyiz. Egomuzu şişirme meselesi. Yoksa benlik girdabında kayboluruz. Daha büyük sorunlara yol açıp kendi kişiliğimizi kaybetmemek için bizlerin bu enerji aktarımında sadece bir kanal bir aracı olduğumuzu aklımızda tutmalıyız.

Reiki Nelere İyi Gelir?
Reiki uygulamasının bilinen bir zararı veya yan etkisi yoktur. Reiki isteyen herkes uygulayabilir. Nerelerde kullanılır diyorsanız işte cevabı. Reiki istediğiniz her yerde kullanılabilir. Fiziksel rahatsızlıklarda kullanılır. Ancak bu fiziksel rahatsızlıkların asıl nedenleri ve psikolojik nedenleri bulunup onlar iyileştirilmeden geçici bir rahatlama sağlansada hastalık tekrarlayabilir. Bu nedenle sorunun kökenine inmek gereklidir. Reiki baş ağrısı, anksiyete, mide bulantısı, depresyon gibi birçok psikolojik rahatsızlıkta uygulanabilir. Çakralarda oluşan tıkanmalara karşı reiki yapabilirsiniz. Tabii yine bu rahatsızlıklarında nedenleri araştırılarak tedavi edilmelidir. Tabii ki reiki uygulayabileceğiniz yerler bunlarla sınırlı değil.

Mesela mekanların olumsuz enerjiden temizlenmesinde de kullanılabilir. Çünkü mekanlarda olumsuz enerjiler olabilir. Sizden önce yaşamış kişilerden kalma olumsuz enerjileri de mekanlar barındırabilir. Bununla ilgili Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellemin de tavsiyesi vardır. Büyük azaplarla helak edilmiş bir topluluğun daha önce yaşadığı bir yerden geçerken su içilmemesini söylemesi buna güzel bir örnektir. Yaşadığımız evlerde de yerlerde de bizden önce neler yaşandığını bilemeyiz. Onun için reiki uygulayarak temizleyebiliriz. Bir kimse ile aranızdaki ilişki de problem mi var? Reiki uygulaması ile ilişkinizi düzeltmeniz mümkün. Hatta geçmişte yaşamış olduğunuz olumsuz olayların veya travmaların etkisini azaltmak ya da tamamen yok etmek içinde reiki çalışması yapabilirsiniz. Her çeşit sorun için reiki yapabilir olumluya çevirebilirsiniz. Yediğiniz yemeğe bu enerjiyi aktarabilirsiniz. Allah ile irtibatınızda sorun varsa yine şifa enerjisini kullanabilirsiniz para ile ilişkinizde problem varsa reiki uygulayabilirsiniz.
Reiki nasıl uygulanır? Uygulaması oldukça kolaydır. Bilinen bir yan etkisi veya zararı yoktur ancak yine de tedavisi devam eden bir rahatsızlığınız varsa reiki uygulamasından önce doktora danışmalısınız.

Reiki Nasıl Uygulanır?
Uygulama öncesi nefes egzersizleri ile rahatlama sağlayın. Sonra niyet ederek enerjiyi davet edin. Daha sonra sorun her nerede ise ona odaklanıp hayalinizde oraya bir enerji aktığını hayal edebilirsiniz. Bu niyet, odaklanma ve hayal etme zaten enerjiyi oraya aktaracaktır. Bunu dokunabileceğiniz şeylere dokunarak da yapabilirsiniz. Uzaktaki birine enerjinin akttığını hayal ederek de yapabilirsiniz. Yani enerjinin her şeye aktığını düşünerek hayal ederek gerçekleştirebilirsiniz. Kalabalık bir ortama girdiğinizde oradaki herkese yaşam enerjisinin aktığını hayal ederek kendinizi olumlu enerjiye kodlayabilirsiniz. Annenizle, çocuğunuzla sorun yaşıyorsanız pembe bir enerjinin sizin ilişkinize akıp iyileştirdiğini düşünebileceğiniz gibi yediğiniz yemeğin üzerine elinizi tutup enerjinin aktığını da düşünebilirsiniz. Bizim inançlarımız da zaten bunu yapıyoruz. Besmele çekip dualar okuyup Allah'ın Şafi isminin nurunu davet ediyoruz. Özellikle de dışarıda, lokantada, pastanede yenilen yiyeceklere reiki uygulaması yapılması iyi olur. Çünkü bunu hazırlayan kişilerin negatif enerjileri de bu yiyeceklere büyük olasılıkla geçmiştir. Arındırmak güzel olacaktır. Para ile ilişkiniz bozuksa niyet edip hayalinizde saf enerjinin ilişkinize aktığını düşünebilirsiniz.

Çakralarınızı temizlemek içinde reikiyi kullanabilirsiniz. Ancak bunu bir sonraki yazımızda ayrıntılı olarak yazacağız. Reiki yaparken topraklama yapmayı unutmamak gerekir. Yani topraklama yapmak ayaklarımızı direk toprağa basmak demektir. Ama bunu yapamıyorsak yani gerçekten ayaklarımızı toprağa değdiremiyorsak davet ettiğimiz enerjinin bacaklarımızdan ayaklarımıza toprağa negatif enerjiyi gönderdiğini hayal etmek iyi olacaktır. Reiki uygulaması esnasında rahat ve pamuklu giysiler giyilmesi uygun olur. Sonrasında ise bol su içilmeli. İyileşme sürecinde devam eden günlerde vücudun içindeki olumsuzlukları farklı şekillerde vücuttan attığını görürseniz şaşırmayın. Bu gribal bir enfeksiyon olabileceği gibi sivilce ya da baş ağrısı olarak da kendini gösterebilir. Bunlar iyileşme ataklarıdır. Ancak hiçbiri de olmayabilir.

Sonuç olarak diyebiliriz ki Reiki kainatta var olan yaşam enerjisidir. Allah'ın Şafi isminin tecellileri ve Allah'ın nurudur. Bu nuru, enerjiyi kullanarak şifalanmak ya da şifalanmaya aracı olmak size bağlı. Bu enerji zaten var tek yapacağınız niyet etmek, odaklanmak, hayal etmek.
                                                      ÜLKÜ TOKUL

13 yorum:

  1. Cok aydinlatici bi yazi ellerine sağlık canim

    YanıtlaSil
  2. Emeğine sağlık ALLAHIM Şafi ismiyle şifa versin herkese

    YanıtlaSil
  3. Çokkkk teşekkür ederim Allah razı olsun bu bilgiler için

    YanıtlaSil
  4. Bu bilgiler çok faydalı.Kaleminize sağlık. 👍

    YanıtlaSil
  5. Güzel olmuş. Elinize sağlık🙏

    YanıtlaSil
  6. Bu faydalı bilgiler için teşekkürederiz.

    YanıtlaSil
  7. İyi niyet ve olumlu düşüncenin gücü yine başrolde... Sifalanmada da. Cok istifadistifade ettim. Eline saglik UlkÜ.

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. İyi niyet ve olumlu düşüncenin gücü yine başrolde... Şifalanmada da. Çok istifade ettim. Eline saglik Ülkü.

    YanıtlaSil
  10. Niyet ettim hayatımı mutlu ve huzurlu ve başarı ile devam etmeye

    YanıtlaSil
  11. Reiki ilk defa boyle bir kelime duydum..ama guzel anlatmissiniz..Fatma anamizin eli

    YanıtlaSil
  12. https://www.youtube.com/channel/UCUI_IoE6IHH6uacv7qPdsIQ
    Harika bir anlatim..reiki....reiki nedir

    YanıtlaSil

Masumiyet ve Beyaz renk

Beyaz, renk bilimciler tarafindan bir renk olarak görülmez. Tüm renkleri yansıtır. Temizliğin masumiyetin ve saflığın simgesi olan beyaz...