31 Ocak 2020 Cuma

Gri ile olgunlaşın


Siyah ve beyazın farklı miktarlarda karışımı ile oluşan bir renktir gri. İnsan gözü, gri rengi çok rahat algılar. Gri renk, öncelikli tercihiniz ise yazımızın devamını okuyunuz.

Grinin olumlu etkileri
Diplomatik bir renktir gri. Gri rengin enerjisi, kişilerin olaylardan uzak durarak çok fazla müdahil olmamasına neden olur. Tarafsızlık, bu rengi tercih edenlerin önde gelen özelliklerindendir. Taraf tutmazlar ya da tuttukları tarafı belli etmezler. Tabii gri rengin enerjisi, kuralcılık ve tutuculuğu da aktive eder. Ağırlığı ve ciddiyeti görürsünüz gride. Gri ortamlarda insanlar çok yavaş hareket eder. Gri rengin enerjisi, hareketi azaltır. Resmi dairelerde, diplomatik ortamlarda gri tercih edilmesi de bundandır. Denge unsuru olarak görev yapar. Uzlaştırıcıdır. Sadece işi ile uğraşan aşka ayıracak vakti olmayanların tercihidir gri. Bu nedenle gri tamamlayıcı ya da kurtarıcı renk olarak başka renklerle kombinlenebilir. Olgunluk ve deneyimde grinin temsil ettiği durumlardır. Gri saçlı kişilerin olgun görünmesi de gri rengin enerjisi ile alakalıdır.

Grinin olumsuz etkileri
Gri rengin enerjisi, kişileri depresif duygulara itebilir. Bu nedenle grinin çok kullanılması, depresyona neden olabilir. Karamsarlık, içe kapalılık çok gözlenir. Gökyüzünün gri renkli bulutlarla kaplı olduğu düşünüldüğünde neler hissettiğinizi farkedin. Uzun süre buna maruz kaldığınızda modunuzun düştüğünü enerjinizin azaldığını fark etmeniz hiç de zor olmayacaktır. Mat bir renktir uyarmaz ya da güven enerjisi vermez. Hareketsiz, donuk bir renk olarak yoğun kullanılması pek tavsiye edilmez.  Hüzün ve monotonluk gri ile çağrışım yapar.
                                            ÜLKÜ TOKUL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Masumiyet ve Beyaz renk

Beyaz, renk bilimciler tarafindan bir renk olarak görülmez. Tüm renkleri yansıtır. Temizliğin masumiyetin ve saflığın simgesi olan beyaz...