30 Ocak 2020 Perşembe

Kahve Tadında Kahverengi



Hareketin ve hızın rengi kahverengi. Evet bu renk samimiyeti hızı aktive eder. Sohbeti  sevenlerdenseniz, bir kahve içimi muhabbet edenlerdenseniz, kahverengiyi tercih etmelisiniz.

Kahverenginin pozitif özellikleri

Güvenin, dostluk ve samimiyetin rengi kahverengi. Kahverengi ortamlarda sohbetin tadına doyum olmaz. Toprağın rengi olan kahverengi, sadeliğin, güvenin rengidir. Spikerler, sunucular konuşma ya da karşısındaki kişiyi konuşturmaya yönelik mesleği olanlar, kahverenginin enerjisinden yararlanabilirler. Hareketleri hızlandıran bu renk, sporculara ya da hareketli olmak isteyenlere tavsiye edilmektedir. Resmiyetten uzak, samimi olunmasını, iyi dostluklar kurulmasını ve fazla konuşulmasını sağlar.


Kahverengi dostluğu, samimi davranışları ifade eden bir renktir. Fiziksel rahatlık, sadakat ve güvende kahverengi ile ilişkilidir. Ancak hakkınızda cimri olduğunuz görünümü ve ucuzluk işareti verebilir. Sadece kahverengi giymek ya da yaşam alanlarınızı sadece kahverengi ile dekore etmek yerine, enerjinize yön verebilirsiniz. Kahverenginin enerjisini başka renklerle kombinleyerek istediğiniz yöne çevirebilirsiniz. Kullanacağınız bir fular, kolye, saat, aksesuar enerjinize yön vermenize yardımcı olacaktır. Kahverengi, toprak rengi olduğu için güveni ayağın yere sağlam basmasını da temsil eder. Kahverengi tıpkı kahve gibi duyguları bastırmada etkilidir. Düzeni, mükemmeliyetçiliği organize etme enerjisi verir. Kahverengi dikkat çekmeyen bir renk olması nedeniyle, bu rengi çok kullanan kişiler arka planda kalmayı, dikkat çekmemeyi tercih eden kişilerdir denilebilir. Toplum içinde rahat olmayı, rahat davranmayı sağlar. Resmiyetten uzak samimiyet içinde diyalog kurmayı sağlar. Kahverengi ortamlar insanların hızını artırdığı için yemeği de hızlı yedirir. Çocuklar için de kahverenginin enerjisi olumludur. Kendilerini güvende hissederler. Zihinsel faaliyetleri olumlu yönde etkiler. Çocukların yardımsever olmasına etkisi olduğu gibi, işini sağlam yapmasını da sağlar.

Kahverenginin olumsuz özellikleri

İşyerlerinde, çalışanlar, kahverengi ortamlarda konuşmaktan ve sohbet etmekten iş yapmaya geçemez. Bu nedenle işverenler tarafından çok tercih edilmez. Yine bir iş görüşmesine giderken kahverengi giymeniz tavsiye edilmez. Kahverengi para tahsil ettirmeyen yani size para çekmeyen tek renktir. Çantanızın cüzdanınızın rengi kahverengi olmamalı. Para enerjisini çekemezsiniz.

Kısacası kahverengi kullanmayı seviyorsanız başka renklerle enerjinize yön verebilirsiniz. Kendinizi güvende hissetmek ya da koyu sohbetlere dalmak için kahverengi yakın dostluguyla yaninizda olacaktır.
                                             Ülkü   Tokul

7 yorum:

  1. Elinize sağlık Teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel yorumlamışsın ellerine sağlık güzel tavsiyeler

    YanıtlaSil
  4. Ellerine emeğine sağlık güzel bir yazı olmuş

    YanıtlaSil
  5. "Hareketin ve hızın rengi kahverengi. Evet bu renk samimiyeti hızı aktive eder. Sohbeti sevenlerdenseniz, bir kahve içimi muhabbet edenlerdenseniz, kahverengiyi tercih etmelisiniz." bilgisi çok güzeldi. Bu ilginç yazı için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürler ülkü hanim kahve tadinda hos bi yazi olmus

    YanıtlaSil

Masumiyet ve Beyaz renk

Beyaz, renk bilimciler tarafindan bir renk olarak görülmez. Tüm renkleri yansıtır. Temizliğin masumiyetin ve saflığın simgesi olan beyaz...