25 Ocak 2020 Cumartesi

Bilge Renk Mor



Mor renk milattan önce Kraliyet Ailesi tarafından kullanılan bir renktir. Bulunması oldukça zor olan bu rengi Kraliyet Ailesi dışında kimsenin kullanması yasaktı. Bir salyangozun pigmentinden elde edilen mor renk, bir salyangozdan 1 gram elde ediliyordu. Bu nedenle bulunması çok zor, çok değerli bir renkti. Asaletin ve kalitenin simgesidir mor. O günden bugüne asaleti, kaliteyi çağrıştıran mor rengin enerjisi, renkler arasında en yüksek titreşime sahiptir. Yani en yüksek enerjili renktir. Bu asil rengin bizim hayatımıza ne gibi etkileri olduğunu ise gelin hep beraber görelim.

         Mor renk nelere iyi gelir?
Mor renk taç çakrası ile ilişkilidir. Epifiz bezinin çalışmasını destekler. Maneviyat ve evrensel bilgeliği temsil eder. Taç çakranın rengi olan mor rengin enerjisi, bu çakranın iyi çalışması için etkilidir. Taç çakranın bağlantılı olduğu organları da etkiler. Yüksek frekansa sahip olan mor rengin enerjisi, manevi anlamda kişiyi destekler. Spiritüel gücü artırır.


Diğer bir isimlendirme ile ruhun rengidir mor. Depresyon, sara ya da bunama rahatsızlığı olanlar için söylenebilecek şey taç çakralarının iyi çalışmamasıdır. Zihinsel hastalıklar vertigo yani baş dönmesi ve kafa karışıklığı da taç çakranın çalışmasında düzensizlik olduğunu gösterir. Taç çakra rengi olan mor, bu konularda da size yardımcı olacaktır. Mor renk baş ağrılarının giderilmesinde de etkilidir. Sizi gevşetip uykuya dalmanıza yardımcı olacağı için yatak odalarınızda açık tonlarını kullanabilirsiniz.


Mor rengin enerjisi ile kalp atış hızı yavaşlatılabilir. Kalp ağrılarına ve basınca iyi gelir. Bedeni soğutucu etkiye sahip mor renk vücuttaki kanı hareketlendirir. Kan basıncını düşürür. Çocuk odalarında çocukların sakinlik içinde ve huzurla uyumaları için tercih edebileceğiniz mor renk ibadet dua ya da meditasyonlar için kullanabilir. Çünkü bilinçaltı ile irtibata geçmek de etkilidir. Ruhaniyatın rengidir. Morun farklı tonları vardır. Bu tonlara göre etkileri de değişkenlik gösterebilir. Mesela menekşe moru dalağı etkiler ve canlandırır. Beyaz kan hücrelerini artırıp, sinir sistemi üzerinde sakinleştirici görev yapar. Depresif hastalıkların tedavisinde etkili olabileceği öngörülen menekşe moru vücutta fazla aktif kısımları baskılar. Kalbi kontrol eden sinirleri rahatlattığı için kalbide rahatlatır.


 Menekşe moru için antibiyotik dense yeridir. Vücudumuza zarar veren mikroorganizmalarla mücadele eden organların yapısını güçlendirir. Menekşe moru ve kırmızı rengin karışımından morun başka bir tonu olan macenta elde edilir. Fiziksel ve ruhsal dengenin sağlanmasında yardımcıdır. Macenta ile eski olumsuz düşünce kalıpları serbest bırakılır. Hayalgücü ilham ve Ruhaniyatınızı mor renkle harekete geçirebilirsiniz. Olumlu hitap etme iyimserlik mütevazilik ve empati duyguları morla geliştirilebilir. Rüyaların görülmesini artırır. Mor rengin açık tonları odaların boyalarında kullanılabilir. Mor rengin enerjisi ile kıyafetlerinizde evlerde mobilyalarınız da ruhani maneviyatınızı artırabilirsiniz. Sinirlerinizi sakinleştirebiliriz.

Mor rengin olumsuz etkisi var mı?
Mor renk yüksek titreşimli olduğu için para cüzdanları mor renk seçilir. Evet para enerjisini çeker mor renk ama geldiği enerji ile de gider. Çok dikkatli ve doğru karar verilmezse para geldiği gibi gidebilir. Mor aşırı ve koyu tonlarda kullanıldığında depresif etkileri davet edebilir. Cinsel aktivitede azalma etkisini tetikleyebilir. Ne yazık ki mor rengin olumsuz bir yönü alaycılık davranışını tetiklemesidir. İştahı ve yeme isteğini azaltma özelliği kimilerine göre olumlu kimilerine göre olumsuz görülebilir. Fazla kullanıldığında hayalperestlik ya da melankoli halleri gözlenebilir.

İste mor rengin anlamı bu kadar derin. Etkileri bu kadar fazla. Geçmişten günümüze asaletin simgesi olan mor, sizin içinizdeki asaleti, erdemi, bilgeligi ortaya çıkarsın. Haydi mor bir dünyaya yolculuğunuz başlasın.
                                               Ülkü Tokul

10 yorum:

  1. Çok güzel olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Mor rengi hep sevmişimdir. Kaleminize sağlık yine çok bilgilendirici bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Mor sevdiğim bir renktir. İlginç antibiyotikle de eşdegermiş

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık çok güzel bilgiler veriyorsun

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel mor rengin bu kadar etkili olduğunu bilmiyordum

    YanıtlaSil
  6. Tahmina Najafova26 Ocak 2020 08:56

    Hocam, elinize sağlık! Güzel olmuş. Ben de moru çok severim.

    YanıtlaSil
  7. Kıymetli bi yazı olmuş çok güzel

    YanıtlaSil
  8. Mor rengi cok severim. Ellerine sağlık 👏👏👏

    YanıtlaSil

Masumiyet ve Beyaz renk

Beyaz, renk bilimciler tarafindan bir renk olarak görülmez. Tüm renkleri yansıtır. Temizliğin masumiyetin ve saflığın simgesi olan beyaz...