25 Ocak 2020 Cumartesi

Pembe Gönlüm Sende



Siz de pembe sever misiniz? Pembe benim olmazsa olmazım diyenlerden misiniz? Öyleyse bu yazı tam da size göre. Kırmızı ve beyazın karışımından oluşan pembe, saf sevginin rengidir. Dişi duyguların, anne sevgisinin, rengidir. Harika bir enerjisi vardır. Sağlıklı, yaşam dolu bir hayatın ve gençliğin ifadesidir pembe. Hangi olumlu ve olumsuz enerjileri verir? Nerelerde kullanılır pembe rengin enerjisi? Gelin hep beraber görelim.


   Pembenin pozitif enerjisi
Aşkın, anne sevgisinin, şefkatin koşulsuz sevginin rengidir. Anne ve çocuk arasındaki ilişkilerin ve bağların pozitif olarak gelişmesini sağlar. Kalp çakrasının rengi pembe ve yeşildir. Dolayısıyla kalp çakrası ile ilgili tüm olayları etkiler. Pembe hayallerin rengidir. Bu rengi kullanan kişiler aşka hazır olduklarının mesajını vermektedir. Sakinlik verir. Tabii her renkte olduğu gibi pembenin tonları da farklı etkiler uyandırır. Mesela şeker pembesi sevgiye açlık olarak bilinmektedir. Pembe rengin enerjisi para tahsilatında kolaylık sağlar. Bu nedenle çok para harcamak istemiyorsanız pembenin çok kullanıldığı dükkan ve mağazalarda dikkatli olmalısınız.

Kırmızıya göre daha yumuşak etkileri olan pembe ilkbaharın rengi. Hayallerin peşinden koşmayı temsil eder. Ve bu enerjiyi uyandırır. Yine pembe kıyafetler giyen kişiler aşkı kendine çeker. Olumlu bir yaşamı düşündüren pembe rengin enerjisi sevecenliği size çekecektir. Romantizmin işaretidir. Stresi azaltarak rahatlamayı sağlar. Kız çocuklarının ve bebeklerin odalarında kullanılır. Hapishanelerde duvarlar ve parmaklıkların pembeye boyanması da mahkumlar üzerinde sakinleştirici bir etki uyandırmaktadır. Pembe rengi kullanan kişiler koşulsuz sevgiye ihtiyaç duydukları mesajını verirler. İyimserlik, anlayış, saygıyı alan aynı zamanda veren bir renktir. Empati duygusunu geliştirir. Hayata toz pembe bakanların rengidir pembe. Uyuşturucu tedavisi yapılan merkezlerde de pembe rengin enerjisi olumlu etkiler yapmaktadır.


Pembe renk hangi hastalıklara iyi gelir?
  Sinir hastalıklarında, böbrek hastalıklarında, olumlu etkileri gözlenen pembe renk epilepsi hastalığında da iyi yönde enerji verir. Uyuşturucu tedavi merkezlerinde de pembe rengin enerjisi pozitif gelişmelere yol açmaktadır.

Salon oturma odaları ve kız çocuklarının odalarında kullanılması tavsiye edilir. Pembe kıyafetler, takı ve aksesuarlarda pembeyi kullanabilirsiniz. Pembe rengi, yeşil renkle pozitif yönde dengelleyebilir, pozitif enerjisini artırabilirsiniz.


Pembe rengin olumsuz enerjisi var mı?
Çalışma alanlarında kullanılması pek tavsiye edilmeyen pembe renk, hayallere dalmayı kolaylaştırır. Para tahsilatını kolaylaştırma etkisinden dolayı dükkan, mağaza ve ödeme noktalarında çoğunlukla pembe kullanılır. Bu nedenle pembe ile boyanmış ve pembenin bolca kullanıldığı dükkanlara dikkat edin. İstemediğiniz bir para harcama döngüsüne alışveriş moduna girebilirsiniz. Çok miktarda pembeye maruz kalınırsa, fiziksel zayıflıklar ortaya çıkabilir.


Kısacası, hayata toz pembe bakmak için pembeyi seçin. Sakinlik huzur sevgi şefkat ve koşulsuz sevgi için pembeyi hayatınıza çekin. Ya da sevgi dolu bir hayatı  pembeyle kendinize çekin.
                                                    ÜLKÜ  TOKUL
                                         


13 yorum:

  1. Çok değerli bilgiler için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pembeye hiç böyle bakmamıştım.ilginç

      Sil
    2. Çok haklısınız aslında her rengin bir enerjisi ve anlamı var..

      Sil
    3. Ben tesekkür ederim..

      Sil
  2. Pembe gönlüm sende...Bu değerli bilgiler için teşekkürederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkur ederim degerli yorumlarınız için

      Sil
  3. Hep pembe panjurlu ev istenir, nedenini şimdi anladım;-)

    YanıtlaSil
  4. Hep pembe panjurlu ev istenir nedenini şimdi anladım;-)

    YanıtlaSil
  5. Safiyene bir renk olmustur herzaman benim icin .küçük kiz cocugu kadar saf temiz bir renk

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim harika bilgiler

    YanıtlaSil

Masumiyet ve Beyaz renk

Beyaz, renk bilimciler tarafindan bir renk olarak görülmez. Tüm renkleri yansıtır. Temizliğin masumiyetin ve saflığın simgesi olan beyaz...