15 Kasım 2019 Cuma

Korkulara Elveda Mutluluğa Merhaba



Çekim yasasına göre korku çok güçlü bir enerji frekansına sahiptir. Korku duygusu sahip olduğumuz güçlü duygulardan biridir. Korku aslında çok önemlidir. Bilinçaltımızın bizi tehlikelerden korumak ve güven içinde hayatımızı devam ettirmek için kullandığı bir savunmadır. Ancak ölçüyü kaçırıp herşeyden korkmak ise artık bir hastalıktır. Ve tedavi edilmesi gerekir. Korkulardan kurtulmak mümkün mü ?Korkulardan kurtulmak için ne yapmak lazım? Nasıl düşünmek lazım? İşte tüm bunların cevabı yazımızın devamında.


Korku Bizi Korur

Korku duygusu bize korumak için verilmiş muhteşem bir duygudur. Tıpkı diğer duygularımız gibi. Tehlikeli durumlarda korunma için verilen bir tepkidir. Tehlikeli durumlardan uzak durmamızı sağlar. Mesela çocukların ateşten korkması gibi. Hiçbir şeyden korkmayı bilmeyen, korku duygusu olmayan bir çocuk düşünelim. Çoğu zaman hayatı tehlikelerle karşı karşıya gelebilir. İçimizdeki çocuğu temsil eden bilinçaltımız içinde bu böyledir. Hiç korkmasak sıkıntılı durumlar yaşayabilirdik. Korkulardan kurtulmak derken ihtiyacımız olanından fazlasını kastediyoruz. Yoksa korku duygusunu tamamen yok etmek değil amacımız.


Korkunun Azı Karar Çoğu Zarar

Kapalı alan korkusu, dışarı çıkamama korkusu ya da bir hayvan fobisi. Normalden fazla hissedilen korku bir hastalıktır. Topluluk karşısında konuşamamak, yüksekten korktuğu için hiç yükseğe çıkamamak. Bu kişiler için hayat oldukça zordur. Bunların yanında geleceğe ait henüz ihtimal dairesine bile olmayan şeyler için korkmak. Ya işsiz parasız kalırsam korkusu, çocuklarının geleceğini hazırlayamamak korkusu gibi sadece ihtimallerden korkanlar da var. Hastalanmaktan ya da ölümden korkmak da bu şekilde. Bu korkular gittikçe güçlenebilmekte ve insanları çaresizliğe ve kontrolsüzlüğe itmektedir. Bilinçaltımız korkularımızı beslemektedir. Mesela toplum önünde konuşmaktan korkan bir insan kontrolünü kaybeder. Elleri titrer sesi titrer terlemeye başlar ve kendini kaybeder. Bu durumlarda kişiler korkulardan kurtulmak mümkün değilmiş gibi düşünür ve korktuğu durumdan kaçmayı tercih eder.


Korktuğunuz Başınıza Geldi mi?

Bize hediye edilen korku duygusu yanlış kullanım sonucu hayatınızı kabusa çevirebiliyor. Çekim yasasına göre korkularımızın yüksek frekanslı enerjileri ve titreşimleri vardır. Benzer enerji benzer enerji çeker kuralına göre neyden korkuyorsak onu kendimize çekeriz. Hani atalarımız da söyler. Korktuğum başıma geldi. Evet korktuğumuz şeyler genelde başımıza gelir. Çünkü korktuğumuz şeyin enerjisi ile aynı frekanstadır. Yani korkularımız her neyse o başımıza geldiğinde ne hissedeceksek biz daha o şey olmadan önce o duyguyu defalarca yaşamayı tercih ediyoruz. Ve bunu sıklıkla tekrarlıyoruz. Ama korkmayın! Korkulardan kurtulmak mümkün. Kaygılarımızdan, karamsarlık, endişe, stresten ve korkulardan kurtulabiliriz. Huzura merhaba diyebiliriz.


Korkmaktan Korkmayın

Bu süreçte öncelikle korkunuzu net olarak tanımlayın. Korkunuzdan kaçmak yerine sorumluluğu üzerinize alarak korkuyu davet edin. Ve korku duygunuzu aşamalı olarak ele alın. En az korktuğunuz şeyden başlayın.  Kademeli olarak ilerleyin. Yani tamamen reddetmek uzaklaşmak yerine aşama aşama yaklaşın korkularınıza. Hissettiğiniz terleme, çarpıntı, titreme durumlarının size zarar vermeyeceğini düşünün. Başarısızlıktan mı korkuyorsunuz? Hayatta başarısız olarak başarıya ulaşan insanların hayatlarını araştırabilirsiniz. Edison'un elektriği kaçıncı denemesinde bulurken kaç kez başarısız olduğunu hatırlayın. Topluluk önünde konuşmaktan korkuyorsak kimsenin sizinle alay etmediğini fark edin. Önce az sayıda topluluk önüne çıkarak kısa konuşmalar yapabilir sonra bunu ilerletebilirsiniz. Asansöre binmek ile ilgili korkularınız varsa asansörle 10 kata hemen çıkmazsanız. Asansöre dokunup kapısını açıp bakarsınız düğmelerine dokunursunuz. Zamanla içine adım atmayı ve içindeyken kapıyı kapatmayı deneyebilirsiniz. Sonra içinde bir süre kalmayı deneyin.  Bu sürece iyice alıştıktan sonra diğer aşamalara geçebilirsiniz. Korkulardan kurtulmak için uygulanacak aşamalar ve gerekli süre kişiden kişiye değişebilir. İlk başlarda başarısız olunsa da vazgeçilmemeli üzerine gidilmeli. Tabii durumun ciddiyetine göre ve verilen tepkilerin ağırlığına göre bir doktordan ya da uzmandan yardım alınmalıdır. Bayılma şuurunu kaybetme tepkileri derinleşmiş korkuların göstergelerinden bazıları olabilir. Korkulardan kurtulmak için geçmişten kurtulmak gerekir. Endişelerden kurtulmak için gelecekten kurtulmak gerekir. Geçmişteki tecrübeleri geçmişte bırakırsanız her şey daha kolay olacaktır. İçinde bulunduğunuz ana odaklanmanız gerekir. Bunun için bilinçaltını temizlemek şarttır. Olumlama yöntemi sık başvurulan bir yöntemdir. Düşündüğünüz korktuğunuz her şeyin olumlusunu söyleyip düşünmek korkulardan kurtulmak için önemli bir adım olacaktır. Mesela yine başaramayacağım yerine başaracağımı biliyorum diyebilirsiniz. Ya da paramın az ve yetersiz olmasını iptal ediyorum diyerek parasızlıkla ilgili korkunuzu iptal edip sonra da paramın bol ve bereketli olmasına kendimi açıyorum diyerek olumluyu telkin edebilirsiniz. Sağlıksız ve hasta olmayı iptal ediyorum yerine olumlama yapabilir ve şöyle diyebilirsiniz. Sağlıkla ve enerji ile yaşamaya kendimi açıyorum. Bilinçaltındaki korkuları olumlu telkinler ile silebilirsiniz. Bu konuda çok daha fazla  teknikler var. Bunları araştırarak size en uygun olanını tespit edebilirsiniz. Farkındalıkla korkularınıza yaklaşın. Korkularınızın sizi engellemesine izin vermeyin. Korkularınızdan korkmayın. Onlar sizden korksun.
                                                 ÜLKÜ TOKU

20 yorum:

  1. Kendini bilen olunca herşey daha iyi olur.şifalanmak dileğiyle

    YanıtlaSil
  2. Farkliliklara deginen bi yaziolmus korku ve mutluluk bir arada

    YanıtlaSil
  3. Korkulardan korkmamak... üzerine gitmek... Denemek lazım. Emeğinize sağlık👍👍

    YanıtlaSil
  4. Mükemmel ya cok teşekkür ederim artık bu xreyi gecerim ben

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir Yazı..çok faydalı ve etkileyici

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel ve faydalı bir paylaşım olmus tebrik ediyorum. Çok kolay olmasa da ben korkuların üzerine gidip korkuları yenmekten yanayım. Yoksa korkular bizi esir alıyor

    YanıtlaSil
  7. yine guzel bir yazı olmus. Teşekkürler ederiz

    YanıtlaSil
  8. Artık korktuğum her şeyin üzerine gideceğim ve başarılı olacagima inanıyorum.Çok teşekkür ederim bilgilendirdiginiz için.

    YanıtlaSil
  9. Teşekkürler ülkü hanim

    YanıtlaSil
  10. Korkulardan korkmamak lazım. Üzerine gidip azaltmak lazım

    YanıtlaSil

Masumiyet ve Beyaz renk

Beyaz, renk bilimciler tarafindan bir renk olarak görülmez. Tüm renkleri yansıtır. Temizliğin masumiyetin ve saflığın simgesi olan beyaz...